close
  • maandag 27 september
Zorg en Zekerheid

Lekker positief: binnenkort ons e-book online over hoe je fit blijft

Lekker positief: binnenkort ons e-book online over hoe je fit blijft

Je denkt dat je goed bezig bent, maar sport eigenlijk nog te weinig om je bij ‘het gezonde deel van de bevolking’ te kunnen scharen. Volgens een actueel onderzoek van bureau I&O Research beweegt 42 procent van de ondervraagden voldoende, terwijl 68 procent dat alleen maar denkt te doen.

Volgens deskundigen is het goed om 2,5 uur per week matig tot zwaar intensief te bewegen. En twee keer per week spier- en bot-versterkende activiteiten te doen. (traplopen, wandelen). Hoe zit dat bij mensen boven de vijftig jaar?

Gratis e-book

Bij 50plus hebben we een flink aantal mensen boven de vijftig jaar geïnterviewd en al deze verhalen gebundeld in een gratis e-book dat binnenkort online beschikbaar komt. Inspirerende verhalen van mensen die op een gezonde en vooral ook leuke manier ouder worden. Inclusief informatie over voeding en bewegen. We gingen daarvoor in gesprek met 50+ mannen en -vrouwen over fit zijn, sporten en vrijheid ervaren.

Fifty Fit and Free

Het onderzoek naar bewegen van I&O, onder in totaal 4375 mensen, is volgens kenners een goede weergave voor hoe het er gemiddeld bij de Nederlanders voorstaat als we het over sporten hebben. Maar dat zijn slechts cijfers. Hoe gaat het er persoonlijk aan toe als je als 55-jarige regelmatig beweegt, als 80-jarige nog aan yoga doet of met een chronische aandoening of beperking toch fit probeert te blijven? Die verhalen vinden wij veelzeggender dan de cijfers.

Houd onze (Facebook)site in de gaten. Het E-book: Fifty Fit and Free staat binnenkort online.

Geschreven door: Redactie