Hoe zit het met vakantie in Nederland?

Ben je op zoek naar leuke vakantie-ideeën in Nederland, maar weet je niet waar te beginnen? Zoek niet verder! In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om de perfecte vakantie in Nederland te plannen. We bespreken de verschillende regio’s, evenals de data van de schoolvakantie 2023. Of je nu van het strand houdt of liever de natuur intrekt, Nederland heeft voor elk wat wils. Lees verder voor meer informatie!

Heel Nederland

Laten we beginnen met de vakanties die voor heel Nederland gelden. In de kerstvakantie van 2022 heb je twee weken vrij, van 24 december tot en met 8 januari. In de meivakantie heb je een week vrij, van 29 april tot en met 7 mei. De kerstvakantie van 2023 duurt ook twee weken, van 23 december tot en met 7 januari.

Noord-Nederland

Als je in het noorden van Nederland woont of op vakantie gaat, heb je van 22 juli tot en met 3 september zomervakantie. In de voorjaarsvakantie heb je van 25 februari tot en met 5 maart vrij. In de herfstvakantie heb je van 21 oktober tot en met 29 oktober vrij. Tijdens de bouwvak van 5 augustus tot en met 26 augustus hebben veel mensen in deze regio vrij.

Midden-Nederland

Woon of verblijf je in Midden-Nederland, dan heb je zomervakantie van 8 juli tot en met 20 augustus. In de voorjaarsvakantie heb je van 25 februari tot en met 5 maart vrij. In de herfstvakantie heb je van 14 oktober tot en met 22 oktober vrij. Tijdens de bouwvak van 22 juli tot en met 12 augustus zijn veel mensen in deze regio vrij.

Zuid-Nederland

In het zuiden van Nederland heb je zomervakantie van 15 juli tot en met 27 augustus. In de voorjaarsvakantie heb je van 18 februari tot en met 26 februari vrij. In de herfstvakantie heb je van 14 oktober tot en met 22 oktober vrij. Tijdens de bouwvak van 29 juli tot en met 19 augustus zijn veel mensen in deze regio vrij.

Vakantie-ideeën

Nu je op de hoogte bent van de schoolvakanties in Nederland, kun je beginnen met het plannen van je vakantie. Gelukkig heeft Nederland veel te bieden, zoals prachtige natuur en gezellige steden. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje naar het strand van Zeeland of de Waddeneilanden tijdens de zomervakantie. Wil je liever een stedentrip maken, dan is Rotterdam een goede optie met zijn moderne architectuur en levendige sfeer. Voor een wandeling door de natuur kun je terecht op de Veluwe in de herfst, met zijn kleurrijke bladeren en frisse lucht. Of breng een bezoek aan historische steden als Maastricht, waar je kunt genieten van het gezellige stadscentrum en prachtige uitzichten vanaf de Sint-Pietersberg. Voor een dag vol avontuur en magie kun je naar de Efteling, het bekendste pretpark van Nederland, terwijl liefhebbers van kunst en cultuur het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum in Amsterdam of het Kröller-Müller Museum in Otterlo kunnen bezoeken. Wat ga jij doen tijdens de vakantie?

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top