Hoe kun je vocht uit je kelder verwijderen zonder een luchtontvochtiger? 

Te veel vocht in je kelder veroorzaakt overmatige condensatie op ramen, muren en plafonds. Deze condensatie kan vlekken op je kelder veroorzaken, een onaangename muskusgeur veroorzaken, en de groei van schimmel bevorderen. Al deze problemen zijn zeer kostbaar om op te lossen, waarvan de schimmelgroei de duurste is. Om je huis op de juiste manier van schimmel te ontdoen is meestal professionele hulp nodig, al kun je ook de best geteste luchtontvochtiger kopen. Wil je dit niet doen maar toch vocht uit je kelder verwijderen? Gebruik dan deze tips!

Verhoog de luchtstroom

De beste manier om de vochtigheid in je kelder te elimineren zonder het gebruik van een ontvochtiger is het installeren van ventilatie onder de 50 plussers. Als je wasruimte in je kelder is, wil je een ventilator en een ventilatieopening installeren die naar buiten leidt. Het proces om dit te doen is vrij eenvoudig, maar als je nog nooit een ventilator of ventilatieopening hebt geïnstalleerd, is het misschien het beste om een professional te bellen om het werk goed te laten doen. Het beste van een ventilator is dat het zeer weinig elektriciteit verbruikt en meestal je elektriciteitsrekening niet zal verhogen. De expert in wonen kan je trouwens tips geven voor het kopen van de juiste ventilator!

Silicagel

Silicagel is een krachtig hulpmiddel, maar wees voorzichtig wanneer je het gebruikt. Het kan zeer gevaarlijk zijn voor je gezondheid als het verkeerd wordt gebruikt. Het is belangrijk om silicagel uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden. Het enige wat je hoeft te doen is zakken silicagel kopen en deze in de ruimtes van je kelder leggen waar de luchtvochtigheid het hoogst is, bijvoorbeeld de wasruimte. Zodra ze gevuld zijn met water, gooi je ze weg en vervang je ze door nieuwe. Silicagel kan bij de meeste bouwmarkten worden gekocht en is heel betaalbaar.

Kristalzout

Kristalzout werkt geweldig om het vocht in je kelder op te nemen. Doe het zout in een emmer en laat het uitlekken. Nadat zich een flinke hoeveelheid water in de emmer heeft verzameld, giet je het water weg en doe je meer zout in de emmer. Het is belangrijk om te weten dat wanneer je je kristalzout bij je plaatselijke bouwmarkt koopt, je er zeker van moet zijn dat je een product koopt met calciumchloride, ook bekend als steenzout. Als je je zout in bulk koopt, is het over het algemeen niet erg duur.

Houtskool

Houtskool is een prachtig product dat echt effectief is in het verwijderen van vocht zonder het gebruik van een ontvochtiger. En het beste van alles? Het is goedkoop, laat geen rommel achter, en het ruikt niet. De reden dat houtskool zo goed werkt is dat er geen vocht in zit. De beste manier om houtskool te gebruiken is om het net als kristalzout te gebruiken. Doe de houtskool in een emmer, en nadat het water zich heeft opgehoopt, gooi je het weg en voeg je nieuwe houtskool toe. Zo eenvoudig is het!

 

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top