Het regelen van een goed afscheid

Er is één harde zekerheid in het leven. We worden allemaal geboren en er komt een dag waarop we zullen sterven. Hopelijk gebeurt dit pas aan het eind van een rijk en gelukkig leven. Wanneer iemand overlijdt laat diegene hopelijk een testament achter waarin de laatste wil van de overledene staat beschreven. Hierin staan vaak naast de verdeling van de bezittingen van de overledene ook de manier waarop diegene bewaard wilt blijven. Diegene kan er voor kiezen begraven te worden of gecremeerd te worden. Bij de uitvoering van deze wensen komt meer kijken dan je op het eerste moment zult denken. In deze blog lees je meer over de processen en de redenen bij het regelen van een goed afscheid.

Het rouwproces

Wanneer iemand overlijd starten er verschillende processen. Aan de ene kant het persoonlijke rouwproces waarin het verdriet van het verlies van een persoon een plekje gegeven moet worden. Hierin zal het gemis na tijd minder worden en het verdriet afnemen. Ook een goed afscheid helpt bij het verwerken van een verlies. Naast het rouwproces waarin tijd je vriend is start ook het proces om iemand een goed afscheid te bieden. Dit is vaak een race tegen de klok in een periode waarin iemand helemaal niet bezig wilt zijn met het regelen van iemand overlijden. Degene is net iemand verloren die dicht bij hem of haar stond en is intens verdrietig. Om het hele proces toch goed te laten verlopen bestaan er uitvaartorganisaties. Deze helpen bij van top tot teen regelen van een uitvaart. Dit proces start bij het melden van iemand overlijden. Een uitvaart adviseur neemt contact op en begeleid degene die de uitvaart aanvraagt. Hij neemt de wensen door en geeft informatie over de kosten die bij de dienst en begrafenis of crematie komen kijken.

Hulp nodig?

Een uitvaart zal altijd een treurige aangelegenheid blijven. Toch heeft een uitvaart een belangrijke functie. Een goede uitvaart begeleider als Pc.nl zorgt voor een laatste moment van herdenking aan de overledene. Dit geeft familie en vrienden de kans het verlies van hun dierbare een plek te geven en een stap vooruit te zetten in het rouwproces. Een goed afscheid biedt troost voor de nabestaande. Hierbij is het belangrijk dat de uitvaart organisatie rekening houdt met de afkomst, cultuur en de religie en gewoontes van de overledene. Bent u benieuwd wat PC uitvaart voor u kan betekenen? Ga het gesprek aan met één van de afscheidsadviseurs en regel een goed afscheid voor uw geliefde.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top