Een schapenvacht van Texel: echt bijzonder

De Texelse schapenvachten zijn over de hele wereld bekend. Zo zouden ze van hoge kwaliteit zijn, en komt er geen andere schapenvacht in de buurt van hun zachtheid. Maar hoe komt het dat uitgerekend de schapenvachten van Texel zo goed zijn? In dit artikel vertellen we je alles over de schapen van dit bijzondere Waddeneiland, en hoe de omstandigheden op Texel ervoor zorgen dat de wolproducten die van het eiland komen van zo’n hoge kwaliteit zijn. Altijd al willen weten hoe dat zit? Lees dan snel verder!

Het hele jaar door buiten

De schapen op Texel genieten het hele jaar rond van de heerlijke frisse zeelucht en de zilte grond onder hun hoeven. Ze staan lekker buiten in de wei. Die natuurlijke omstandigheden zorgen ervoor dat hun vacht heerlijk kroezig is en veel volume heeft. Die eigenschappen behoudt een schapenvacht van Texel later ook in jouw woonkamer. Door het volume is de vacht bijzonder isolerend, heerlijk zacht en ook luchtig. Hij past zich perfect aan aan jouw lichaamstemperatuur. Wil je een schapenvacht kopen, denk dan eens aan de vachten van Texel!

De kracht van lanoline

Dat de wol van Texelse schapen zo’n unieke textuur heeft, komt door het stofje lanoline. Dit wordt ook wel wolvet genoemd, en zorgt ervoor dat de vachten van Texel zachter zijn dan normale schapenvachten. Door de bijzondere weersomstandigheden op het eiland maken Texelse schapen namelijk meer lanoline aan dan normale schapen. Je kunt van die mooie vachten van alles maken. Denk aan een schapenvacht-vloerkleed, maar ook aan andere heerlijke wolproducten zoals wollen sloffen en lamsvachten waar baby’s op kunnen slapen.

Een knusse uitstraling

Natuurlijk is zo’n schapenvacht een prachtige aanvulling voor je huis. Ze bestaan in allerlei soorten en maten. Zo zijn er de vachten met een natuurlijke uitstraling, in kleuren zoals wit, grijs, zwart en taupe, maar zijn er ook vachten in elke kleur van de regenboog. Past een zeegroene vacht perfect bij jouw bank? Of zie je een bordeauxrode schapenvacht al helemaal in de luie stoel voor de haard liggen? Met een Texelse schapenvacht kies je voor kwaliteit. Met een goede verzorging gaan de vachten zelfs een heel leven lang mee, en daar wordt iedereen blij van. Ben je dus op zoek naar een mooie vacht om je huis een warme impuls mee te geven? Kies dan voor een vacht van Texel.