Duurzaam koelen door zonwering met zuignap

Voorlopig geven we de voorkeur aan het huis verwarmen in plaats van het te koelen. Maar er komt weer een moment dat dat andersom is en we niets liever willen dan de warmte buitenskamers houden. Het is dus geen slecht idee om alvast vooruit te denken voordat je straks te laat bent. Hoewel een airco of een elektrisch zonnescherm de meest voordehand liggende oplossingen zijn, zijn er ook andere middelen op de markt. Zo kun je zelf zonwering voor je raam maken, door veel voorwerk en de montage zelf te doen en enkel de productie uit handen te geven. Daardoor weet je zeker dat het zonnedoek perfect aansluit op jouw raam, maar misschien nog wel belangrijker: je drukt de kosten, want een monteur komt er niet aan te pas. Hoe het precies allemaal zit? We vertellen het in dit blog.

Zonwering zonder boren

Nu vraag je je natuurlijk af: wat houdt deze vorm van zonwering in? Deze vorm van zonwering bevestig je met zuignappen aan het raam. Vandaar dat je de bevestiging op je raam heel makkelijk zelf kunt doen. Allereerst meet je natuurlijk de maten van je raam op. Hoe je dat doet, staat aangegeven op de website. Vervolgens geef je aan of je de zonwering aan de binnenkant van je raam of aan de buitenkant wilt hebben en welke kleur doek je wilt. Dan is het een kwestie van bestellen en wachten tot er een pakketje wordt bezorgd. Wanneer het eenmaal binnen is, zijn de doeken heel eenvoudig aan de hand van de bijgeleverd brochure te bevestigen. Zelfs voor wie geen handige Harry is of twee linkerhanden heeft, is dit appeltje eitje!

Uitstekende kwaliteit

De prijs voor de zonneschermen met zuignap is zoals gezegd laag, maar dat betekent niet dat ook de kwaliteit laag is. Integendeel zelfs. De doeken zijn namelijk gemaakt van een polyester weefsel met een PVC coating, een materiaal dat is gecertificeerd met het M1- en B1-keurmerk die aangeven dat het materiaal brandvertragende eigenschappen heeft. Ook voldoet het aan vereisten als een goede trekweerstand, een gedegen scheurweerstand en andere algemene kwaliteitseisen. Laat de tropische temperaturen maar komen!