Dit zijn de mooiste vakantiebestemmingen van Nederland 

Er zijn honderden beboste paden en landelijke fietspaden die wachten om ontdekt te worden in Nederland, waarvan de meeste gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit de grote steden van het land. Hier kun je dan ook gemakkelijk een vakantiehuisje huren zodat je volop van de natuur kunt genieten. Deze prachtige bossen, duinen en heidevelden behoren tot de mooiste natuurlijke landschappen van Europa en vele bestaan ​​al duizenden jaren. Zeker de onderstaande locaties horen daarom bij de mooiste vakantiebestemmingen van ons eigen land, dus overweeg om in een van deze plaatsen een huisje met jacuzzi te huren. 

Nationaal Park Lauwersmeer

De rivier die door Nationaal Park Lauwersmeer stroomt, scheidt de noordelijke Nederlandse provincies Groningen en Friesland en mondt uit in verschillende kleinere riviermondingen die een biologisch rijke delta vormen. Elk seizoen trekken honderden zeldzame vogels naar het Lauwersmeer en in het open landschap grazen wilde Konikpaarden. Veel delen van het Lauwersmeer zijn eigenlijk niet te voet bereikbaar en kunnen juist alleen verkend worden per boot. Bij het Lauwersmeer is het bovendien mogelijk om de veerboot naar Schiermonnikoog te nemen, wat je doet bij Lauwersoog. Heb je juist een huisje Ameland gehuurd? Je moet dan een stukje verder rijden naar Holwerd.

De Biesbosch

De Biesbosch is een van de laatst overgebleven zoetwatergetijdengebieden in West-Europa en honderden aquatische en amfibische soorten gedijen op de oevers van de kreek of onder de kronkelende rivieren. Deze prachtige waterwegen zijn gedrapeerd met wilgen en ander gebladerte dat dekking biedt voor watervogels. Hoewel de Biesbosch oud lijkt, is het in werkelijkheid minder dan 600 jaar oud en werd het gevormd nadat de Nederlanders land rond Dordrecht begonnen terug te winnen.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Deze verweerde duingebieden liggen net buiten Haarlem en rollen uit op de westkust van Nederland. Naast zijn zandheuvel staat Zuid-Kennemerland ook bekend om zijn dichte, weelderige bossen en is het de thuisbasis van verschillende grote zoogdieren, zoals damherten, Schotse Hooglanders en Shetlandpony’s. Grote delen van Noord-Holland zijn zichtbaar vanaf de hogere hellingen van het park en op helderdere dagen is het mogelijk om West-Amsterdam te zien.

Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen ligt in Limburg, een Nederlandse provincie die België in loopt. Het park volgt de rivier de Maas langs de Duitse grens en beslaat verschillende terreinen. De stuifzandduinen, ruige bossen en drassige vennen vormen een uniek landschap dat wordt bewoond door een aantal zeldzame reptielen en amfibieën. Afgezien van deze geschubde wezens, herbergt het park ook verschillende kolonies Euraziatische bevers, die eind jaren tachtig opnieuw in Nederland werden geïntroduceerd.

Nationaal Park Utrechts Heuvelrug

Volgens geografen is het enige nationale park van de provincie Utrecht gevormd tijdens een ijstijd die meer dan 100 duizend jaar geleden plaatsvond. Dit is dus Nationaal Park Utrechts Heuvelrug. Deze ijstijd dwong de aarde naar boven en creëerde een grote heuvelrug die vandaag de dag nog steeds aanwezig is in het park. De Utrechtse Heuvelrug is het op één na grootste bos van Nederland en ligt verspreid over een lang stuk land dat reikt van de stad Utrecht tot Veenendaal.

De Grote Peel

Tijdens de middeleeuwen begonnen de Nederlanders honderden veenmoerassen in de Lage Landen op te graven. Hoewel dit om een ​​aantal redenen noodzakelijk was, betekende het ook dat de meeste van deze natuurlijke moerassen uiteindelijk werden aangetast. Gelukkig is De Grote Peel aan dit lot ontsnapt en is het eeuwenlang nagenoeg onaangeroerd gebleven. Tegenwoordig wordt het erkend als een van de mooiste delen van Nederland en behoort het tot de beste plekken in Europa om vogels te spotten. Als liefhebber van vogels is het dus zeker een aanrader om in de buurt van De Grote Peel een vakantiehuisje te huren.

De redactie van 50 plus is niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.