Dit comfortabel en stoer interieur past altijd

Als je wat ouder wordt, stel je andere eisen aan je interieur. Stoelen moesten al comfortabel zijn, maar nu is dat nog belangrijker. Daarnaast is het op het ene moment druk in huis, en ben je op het andere moment alleen of met zijn tweeën. En zijn er kleinkinderen, dan wil je dat je meubels ook nog tegen een stootje kunnen. Met eenvoudige tips, maak je je interieur mooi en comfortabel en kun je ook nog inspelen op meer gasten.

Een stijl die daarom op dit moment goed bij je situatie past is de industriële stijl. Industriële meubels hebben namelijk vele voordelen. Niet alleen hebben ze een mooi design dat makkelijk te combineren is, ze zijn ook stoer terwijl ze niet vreselijk zwaar zijn. En dat is een voordeel. Daarnaast worden ze over het algemeen mooier naarmate ze meer gebruikt worden. En dat is met kleinkinderen wel zo prettig.

De industriële eettafel

Tafels zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. Je zit er elke dag aan, en niet alleen om te eten. Misschien lees je de krant aan tafel, drink je er koffie of speel je er een spelletje. Daarnaast wil je ook eindeloos kunnen dineren met vrienden of familie. Een onmisbaar onderdeel dus.

Heb je de ruimte, dan is een grote eetkamertafel niet alleen mooi maar ook heel praktisch. Je kunt op de ene helft een puzzel maken die kan blijven liggen, terwijl je op de andere helft een heerlijk ontbijtje klaar zet. Heb je die ruimte niet dan zijn er ook andere oplossingen. Een eetkamertafel hoeft namelijk niet alleen rechthoekig te zijn. Er zijn diverse vormen, zo kan een eettafel rond zijn of ovaal, vierkant of rechthoekig dus. Ook een uitschuifbare tafel kan je flexibiliteit geven. Industriële tafels hebben daarnaast een stoere look terwijl je ze toch eenvoudig opzij kunt schuiven.

Een ronde eettafel neemt minder ruimte in terwijl je er makkelijk wat stoelen of krukjes bijschuift. Daarbij past het in elk interieur. Ook in een stoere industriële look bijvoorbeeld. En ook in ronde tafels zijn er uitschuifbare varianten. Zo maak je van je tafel met gemak een grote familieplek.

Eetkamerstoelen

Hebben we je net verteld dat de tafel belangrijk is, is de stoel waarop je aan tafel zit uiteraard nog net even belangrijker. Een goede eetkamerstoel zit fijn, is stabiel en niet te zwaar. Daarnaast moet de stoel een mooie uitstraling hebben en tegen een stootje kunnen. Het soort stoelen dat hier aan voldoet valt onder de categorie  eetkamerstoelen industrieel. Ze zijn er met leer, stof of velours en in diverse mooie warme tinten. Meestal gecombineerd met staal wat robuust staat maar toch licht genoeg is om je stoel makkelijk te verschuiven.

Kies je fijne eetkamerstoelen die lekker zitten, dan kun je deze ook makkelijker bijschuiven als er net even iets meer familie en/of vrienden aan komen waaien. Zo maak je van je zithoek, gewoon een zithoek extra large.

Een of meerdere salontafels?

Als laatste noemen we nog even de salontafel. Hoewel de klassieke salontafel uit veel interieurs is verdwenen, is het neerzetten van je glas, boek of lekkere hapjes in het weekend, toch wel prettig. Of je kiest voor een wat grotere tafel of meerdere kleine tafels, ligt aan je smaak en wat je praktisch vindt. Kleinere tafels hebben het voordeel dat je ze kunt verdelen door de kamer als je veel visite hebt. Ook de (klein)kinderen in een ander hoekje laten spelen, is zo eenvoudig. Kies je qua looks ook voor je salontafel industrieel, dan zijn beide opties mogelijk. Je kunt zelfs meerdere tafels kiezen die je onder elkaar kunt schuiven. Zo houd je genoeg ruimte om te lopen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top