De zorg steeds populairder onder 50-plusser

Waar we zien dat de aanvoer van jonge mensen in de zorg steeds meer afneemt, zien we juist dat de oudere doelgroep een carrièreswitch overweegt. Het grote voordeel aan een baan in de zorg, is dat er altijd wel iets is te vinden, wat past bij wat jij zoekt. Zo kun je instromen vanaf verschillende niveau’s en is er voldoende ruimte om verder door te groeien. Dus loop jij al een tijdje met het idee om de switch te maken, dan is het verstandig goed te kijken wat je nu exact wil, maar nog belangrijker, wat je verwachtingen zijn. Zo kun je ervoor kiezen aan de slag te gaan als medewerk(st)er in het restaurant, schoonmaak of eventueel als verzorgende zelf. Om je een idee te geven, hebben ze alle drie voor je op een rijtje gezet.

Medewerk(st)er restaurant

Ben jij je huidige baan zat en is de zorg echt je roeping? Dan is een baan in het restaurant van een verzorgingshuis of instelling enorm populair. In een verzorgingstehuis is het natuurlijk een komen en gaan van bezoekers, bewoners en ook collega’s. De gezamenlijke ruimte waar in de ochtend heerlijk wordt gekletst, en in de middag wordt geluncht dient natuurlijk wel bemand te zijn. Wanneer je in het restaurant werkt van een zorginstelling, dan ben jij er mede verantwoordelijk voor dat de bewoners en ook bezoekers optimaal worden bediend. Het grote voordeel aan het werken in een verzorgingstehuis, is dat ze dit vaak hebben uitbesteed. Als we kijken naar CSU schoonmaakbedrijf, dan zien we dat ze niet alleen verantwoordelijk zijn voor dit deel, maar ook de catering en alles daaromheen voor hun rekening nemen. Een echte totaal ontzorging dus!

Schoonmaak

Het grootste deel van de bewoners in een zorginstelling, is hulpbehoevend. Dit betekend, dat ze bijna tot niet in staat zijn de alledaagse klussen die voor de meesten heel gewoon zijn uit te voeren. Dit geldt voor zaken zoals; koken, wassen, het bed opmaken en nog veel meer. Des te belangrijker is de schoonmaak in de zorg. Doordat deze mensen het zelf niet meer kunnen en vaak ook lichamelijk erg kwetsbaar zijn, is een schone en frisse leefomgeving voor deze mensen van wezenlijk belang. Doordat je dagelijks met allerlei verschillende type mensen in contact komt, is het belangrijk dat jij iedere bewoner de persoonlijke aandacht geeft die hij of zij verdient. Op deze manier draag jij zowel bij aan een schonere omgeving, maar ook het welzijn van de bewoners.

Verzorgende

Vind jij het prachtig om mensen te verzorgen, een praatje met ze te maken en ze het optimaal naar de zin te maken? Dan is een switch naar de zorg misschien wel iets voor jou. Houd er echter wel rekening mee, dat er aanvullende opleidingen of cursussen worden gevraagd. Geen diploma? Dat is vaak geen enkel probleem, het is tegenwoordig heel goed mogelijk een opleiding te combineren met het opdoen van werkervaring. Zo kun jij direct de geleerde theorie toepassen in de praktijk en word jij een echte zorgprofessional.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top