De veelzijdigheid van werken als verpleegkundige 

Is het bieden van hulp jouw tweede natuur en heb je ooit voor het vak van verpleegkundige gekozen? Omdat je iets wilt betekenen voor je medemens door klaar te staan voor anderen? Als je toe bent aan een volgende stap binnen je professionele leven of wilt terugkeren in de zorg, zijn daar legio mogelijkheden voor. Het werkveld van verpleegkundigen is immers breed en strekt zich uit over: woon- en leefgemeenschappen voor gehandicapten, psychiatrische ziekenhuizen, algemene ziekenhuizen, de thuiszorg en verpleeghuiszorg. De grote vraag naar gekwalificeerde verpleegkundigen zal in de toekomst nog verder toenemen.

Ben jij opgeleid voor het verrichten van verpleegtechnische handelingen, het bieden van persoonlijke zorg, het verrichten van preventieve handelingen en het geven van voorlichting? En wil je je inzetten in het ziekenhuis, binnen de GGZ, de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg? Lees snel verder en vind de ideale vacature van verpleegkundige.

Diverse soorten zorgvragers

Als verpleegkundige heb je een veelzijdig takenpakket dat onder andere bestaat uit: het aanleggen van infusen, het toedienen van medicijnen en het geven van injecties. Daarnaast breng je verslag uit aan collega-zorgverleners en coördineer je de activiteiten rond het verpleegproces. Als de toestand van patiënten verslechtert, onderneem je direct actie. Je werkt veel samen omdat je regelmatig met zorgverleners uit andere disciplines spreekt. Kort samengevat zorg je als verpleegkundige voor kwaliteit van leven bij patiënten. Wat het beroep extra interessant maakt, is dat je aan de slag kunt in uiteenlopende functies binnen een groot scala aan zorginstellingen met verschillende soorten zorgvragers. Je werkt met mensen die dagelijks zorg nodig hebben vanwege ziekte of functiebeperkingen, zoals: mensen met verstandelijke of lichamelijke beperkingen, (pasgeboren) kinderen, ouderen of mensen met chronische ziekten.

Werken in de zorg via een detacheringsbureau

Het is de moeite waard om je te verdiepen in de vacatures voor verpleegkundige bij een detacheringsbureau als je wilt werken in de zorg. Daar vind je vacatures bij tal van grote en kleine opdrachtgevers van allerlei signatuur: ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, GGZ en ouderenzorg. Een dienstverband bij een detacheringsbureau biedt je de mogelijkheid om in de keuken te kijken bij diverse opdrachtgevers in verschillende werkvelden. Op die manier kun je je horizon verbreden, terwijl je profiteert van de vastigheid van langere, tijdelijke functies. Die functies resulteren bovendien vaak snel in vaste contracten.

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top