De beste sneakertrends van 2023

De sneakerwereld en de modewereld, hoewel nauw met elkaar verweven, brengen twee heel verschillende soorten expertise met zich mee. Ook de trends passen niet altijd bij elkaar. Desondanks staat het vast dat zowel de sneakerwereld als de modewereld te maken krijgt met nieuwe trends. Als je op zoek bent naar nieuwe sneakers is het zeker een aanrader om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. Je kunt hier dan rekening mee houden bij het bepalen van je aankoop. Je vindt hier een overzicht van het aanbod, wat je dus gemakkelijk kunt filteren door rekening te houden met de onderstaande sneakertrends.

Outdoor

Uit het halfjaarlijkse rapport van StockX bleek dat Hoka – bekend om zijn hardloop- en trail-ready stijlen – jaar na jaar het snelst groeiende sneakermerk op StockX was. Een van de meest gewilde stijlen van het merk zijn de Anacapa Low Gore-Tex-stijlen in zowel zwart als bruin, evenals de Kaha GTX high-tops. Maar Hokas is niet het enige merk dat goed presteert in de categorie outdoor. Tussen de stijgende populariteit van hun S/LAB-lijn en samenwerkingen met Palace, Dover Street Market en Hidden NY, is Salomon een merk dat je gezien moet hebben als je een outdoorsneaker wilt kopen.

Investering

Bepaalde fysieke producten kunnen worden verhandeld als traditionele grondstoffen, en dat leidt ertoe dat meer mensen het investeringspotentieel als een factor beschouwen bij het winkelen voor sneakers. Sommige van de stijlen die we dit jaar in waarde hebben zien stijgen, zijn Jordan 4’s, de collectie van JJJJound x New Balance, en, geloof het of niet, de Nike Cortez-lijn. De Jordan 4’s zijn vooral gewild omdat ze zo zelden worden uitgebracht, wat betekent dat er een beperkt aanbod van is en er meer vraag is op de tweedehandsmarkt. Deze sneakers kopen raden we dus aan als je winst wilt maken.

Voetbal

Klassieke voetbalsilhouetten zijn terug in stijl, een trend die we halverwege het jaar begonnen te zien toenemen toen de verkoop van Adidas Sambas op StockX omhoogschoot. De heropleving van de 73 jaar oude sneaker is niet zo verwonderlijk gezien het succes van recente samenwerkingen en nieuwe aandacht van spraakmakende beroemdheden als Bella Hadid, Kendall Jenner en Hailey Bieber, die deze zomer in verschillende Sambas werden gespot. Volgens experts omvatten bijzonder populaire kleurstellingen zowel de klassieke witte als de zwarte versies van het merk, evenals een groen-en-crèmepaar uit de gewilde samenwerking met de Britse herenkledingontwerper Wales Bonner.

Basketbal

Volgens experts zien StockX de laatste tijd een grote verschuiving naar stevige, op basketbal geïnspireerde sneakers. Silhouetten zoals de New Balance 550, de Jordan 2 en het Adidas Forum zijn geboren op het basketbalveld, maar de merken hebben de silhouetten vernieuwd om een ​​lifestyle-esthetiek aan te spreken, en de schoenen presteren daardoor erg goed. New Balance kende in 2022 een handelsgroei van 200% op StockX, wat met name kwam door de 550. Dit model is ineens uit het niets razend populair, wat inmiddels ook geldt voor de hoge versie. Dit model heet de New Balance 650.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top