Alles wat je wilt weten over een refurbished iPhone 

Bij het zoeken naar een refurbished Apple product ontdek je unieke koopjes. Maar voordat je gereviseerde apparaten van het bedrijf koopt, is het goed om te weten waar je aan begint. Is een refurbished iPhone van Fixje dan de moeite waard? Dit bericht beantwoordt een paar veelgestelde vragen over gereviseerde Apple-producten en legt alles uit wat je moet weten voor je volgende aankoop.

Wat zijn refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is een smartphone van Apple die in volledig werkende staat is hersteld, als nieuw, nadat ze tweedehands zijn geweest of als displaymodellen is gebruikt. Ook andere producten van Apple kunnen refurbished gekocht worden, zoals een MacBook, iPad, Apple TV, Apple Pencil of een Apple Watch. Verkopers en kopers noemen ze ook refurbed, reconditioned of remanufactured. Je hebt nu dus het antwoord op de vraag “wat is een refurbished iPhone?”!

Werkt een refurbished iPhone als nieuw?

Ja, refurbished Apple producten zijn 100% functioneel. Al hun componenten werken als nieuwe. Ze zullen altijd al hun onderdelen in volledig werkende staat hebben, van het scherm van een iPhone tot de batterij van een iPad of de oplader van een Apple Watch. Hetzelfde als hun gloednieuwe tegenhangers. Refurbished producten zijn namelijk niet hetzelfde als gebruikte producten. Als onderdelen van een gereviseerd Apple-product niet voldoen aan de functionele standaard van een nieuw Apple-product, worden ze vervangen. Als de harde schijf van een MacBook niet werkt, vervangt Apple deze door een nieuwe. En als de batterij van een iPhone leeg is of niet goed werkt, wordt deze vervangen. Wat er ook gebeurt, als je een refurbished iPhone koopt, is de smartphone volledig functioneel.

Staan er gebruiksgegevens op de refurbished iPhone?

Helemaal niet. Alle interne opslag is van alle gegevens gewist wanneer een product wordt opgeknapt. Je zult geen sporen vinden van de configuraties, afbeeldingen, muziek, video’s of apps van de vorige eigenaar. Of het nu op een computer, iPhone of iPad is, de harde schijf is helemaal nieuw en klaar voor je alsof hij vers uit de fabriek komt.

Worden refurbished iPhones getest?

Natuurlijk. Testen is een van de belangrijkste fasen wanneer Apple een apparaat opknapt en is een van de belangrijkste redenen waarom gereviseerde producten van Apple de moeite waard zijn. Refurbished Apple producten ondergaan een rigoureus renovatieproces, inclusief hardware- en softwaretests en grondige controle van alle onderdelen. De meeste onderdelen, zo niet alle, zullen de controles met vlag en wimpel doorstaan. Als er problemen worden gevonden, gaan de monteurs door met het oplossen van problemen. Zo goed als altijd worden de kapotte componenten vervangen.

Is een refurbished iPhone schoon?

Ja. Veel gereviseerde Apple-producten zijn hun korte leven door hun vorige eigenaar of meerdere mensen gebruikt als display- of voorraadmodellen in een winkel. Wel krijgen ze vaak nog een schoonmaakbeurt voordat ze verkocht worden, zo weet de klant zeker dat de iPhone brandschoon is. Producten worden grondig gereinigd om ervoor te zorgen dat ze zo glanzend en stofvrij zijn als nieuw. Schermen worden gepolijst, toetsenborden worden ontstoft en alle poorten worden gecontroleerd op vuil.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top