Alles behalve doorsnee: groene relatiegeschenken

Na december weet je vaak één ding zeker: de komende tijd heb je weer genoeg kerststollen, doucheschuim, wijn en dips voor op de borrelplank. Of toch niet? Want inmiddels zijn de relatiegeschenken lang niet meer zo afgezaagd als voorheen. Met een flesje wijn of een pakketje van de drogist val je tegenwoordig niet meer op. En dat is wel wat je wilt, want een relatiegeschenk is veel meer dan simpelweg een cadeautje. Het vertelt iets over jou en het bedrijf. Wil je de klant of relatie laten merken dat hij of zij speciaal voor jou is? Zorg dan dat je opvalt door het relatiegeschenk persoonlijk te maken of door er een achterliggende gedachte aan toe te voegen, zoals met een groen relatiegeschenk. Zaadjes voor een goudsbloem bijvoorbeeld, kunnen symbool staan voor groei naar gouden tijden. Breng het op een originele manier en de klant zal je hoe dan ook onthouden.

Milieubewust

Zijn jullie met het bedrijf actief bezig met duurzaamheid? Ook dan is een groen relatiegeschenk een perfect cadeau aan de klant. Een groen relatiegeschenk is ten eerste iets wat je niet gelijk bij het grofvuil zal gooien. Het is compact en zorgt letterlijk voor leven in het kantoor. Daarnaast kun je zaadjes voor bijvoorbeeld thee of groente geven waardoor je de ontvanger een bezigheid geeft en iets om voor te zorgen. Met de nodige tijd en aandacht worden met een beetje geluk later de vruchten geplukt. Tot die tijd zorgt de plant ervoor dat de klant of zakenrelatie iedere keer als hij of zij de plant ziet aan jou denkt. Je hoort het al: met een groen relatiegeschenk win je op verschillende vlakken.

Opties te over

Heb je eindelijk besloten voor een groen relatiegeschenk te gaan, krijg je die hele berg aan mogelijkheden over je heen… Want dat zijn er nogal wat. Ga je bijvoorbeeld voor een boompje, een plant of een wat compactere vorm: zaadjes. Alles is tegenwoordig te versturen, maar zaadjes zijn natuurlijk veruit het makkelijkst. Kies bijvoorbeeld voor een zakje zaad voor zonnebloemen. Zonnebloemen brengen letterlijk het zonnetje in huis. Natuurlijk zijn er nog 1001 andere opties. Wanneer de ontvanger in het bezit is van een (klein) tuintje kan je bijvoorbeeld ook groentezaad geven. Het telen van groente werkt goed om het hoofd leeg te maken en daarnaast de maag te vullen tijdens de lunch.

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top