8 voordelen van seks op latere leeftijd

Seks is gezond, tot op hoge leeftijd! Doe er je voordeel mee.

Seks is gezond en we zijn de schaamte voorbij. Tot op hoge leeftijd kun je seks hebben en uit onderzoek blijkt dat de meeste ouderen tevreden zijn over hun seksleven. Ze genieten er met volle teugen van, het geeft energie en het versterkt de band tussen partners. Heel wat voordelen dus. We zetten ze op een rij.

Grotere verbondenheid

Tijdens een vrijpartij worden er twee stofjes aangemaakt: oxytocine en endorfine. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd omdat deze stof niet alleen wordt aangemaakt bij een vrijpartij, maar ook bij liefdevolle aanrakingen zoals en knuffel of een schouderklopje. Je voelt je meer verbonden met je partner en ook zou het stofje je socialer, trouwer en minder bang maken.

Beter slapen

Vaak horen we de klacht dat, als je ouder wordt, ook de slapeloosheid toeneemt. Dan is het goed om te weten dat oxytocine een kalmerende werking heeft en je dus sneller in slaap valt en ook dieper slaapt.

Minder pijn

Endorfine heeft een pijnstillende werking.

Afvallen

Weet je dat je maar liefst 85 calorieën verbrandt met een uurtje stevige seks? Misschien toch leuker dan naar de sportschool gaan.

Minder kans op een hartaanval

Twee keer per week seks zou de kans op een hartaanval bij mannen verkleinen. Seks verhoogt de hartslag waardoor het bloed sneller gaat stromen en het dichtslibben van de aderen wordt tegen gegaan. Mooi meegenomen.

Goed voor bekkenbodemspieren

Een bijkomend lichamelijk voordeel voor de vrouw: je traint tijdens het vrijen in ieder geval je bekkenbodemspieren. Verslapte bekkenbodemspieren worden hierdoor weer goed aangespannen wat incontinentie kan voorkomen.

Mooie huid

Een beetje zweten tijdens een vrijpartij? Heel goed. Het reinigt te poriën en zorgt voor een mooiere huid.

Ontspannen

Seks ontspant. Dat weet iedereen. Het vermindert de stress en maakt het leven gewoon leuker! Ook als je ouder bent.

Dit artikel werd geschreven door de redactie, in samenwerking met Red Light Toys, online seksshop.