50+ is toch niet oud? Onderneem wat leuks!

1. Doe een cursus

Is er iets waar je altijd al eens aan wilde beginnen, maar nooit de tijd voor hebt gehad? Misschien is het nu het moment om eindelijk eens die cursus te gaan doen. Er bestaan allerlei cursussen, van fotografie tot muziek en van schilderen tot taalcursussen. Er is vast wel een cursus die bij je past. Is de cursus op locatie en heb je geen auto, dan kun je altijd nog kiezen voor car sharing Amsterdam (of in een andere plaats). Met het openbaar vervoer kan natuurlijk ook, maar dat vindt niet iedereen even prettig.

2. Ga naar de sauna of het wellnesscentrum

Als je even wilt ontspannen, kun je naar een sauna of een wellnesscentrum gaan. Hier kun je genieten van de verschillende faciliteiten, zoals stoombaden, massages en saunafaciliteiten. Houd je er niet van om naakt rond te lopen, ga dan naar de sauna op badkleding dag.

3. Doe eens een puzzelrit

Is je hoofd toe aan wat ontspanning? Doe dan eens een puzzelrit. Dit is een soort tocht waarbij je allerlei raadsels moet oplossen. Op het internet kun je verschillende routes vinden en ook hier geldt; heb je geen auto, kies dan een keertje voor autodelen. Na afloop breng je de auto weer terug en kun je thuis nagenieten van een hele fijne en uitdagende dag. Neem trouwens gerust iemand mee, wel zo handig als één iemand rijdt en de ander op alles om jullie heen kan letten.

4. Bezoek een museum

Je bent vast wel eens in een museum geweest, maar je kunt ook kiezen voor een bijzonder museum. Denk bijvoorbeeld aan het museum over Anne Frank of het Rijksmuseum. Wil je meer weten over schilderkunst? Bezoek dan eens het Van Gogh Museum. Je bent nooit te oud om je te verwonderen en om iets bij te leren nietwaar?

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top