4 tips voor het kopen van de perfecte sneakers

Met duizenden verschillende opties om uit te kiezen, is het kiezen van een nieuw paar sneakers niet altijd gemakkelijk. Of je nu op zoek bent naar sneakers voor dagelijks gebruik of voor een specifieke activiteit en doel, zoals sporten, wandelen of hardlopen, er zijn zeker veel keuzes als het gaat om het vinden van de juiste pasvorm en match voor jou. Er zijn veel verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als het gaat om het kiezen van het juiste paar sneakers voor je. Hieronder lees je daar meer over! 

Activiteiten

Hoewel sneakers een steeds populairder mode-item worden, zijn ze nog steeds een van de belangrijkste items die je nodig hebt om deel te nemen aan een reeks fysieke activiteiten zoals naar de sportschool gaan in Jako sportkleding, hardlopen, wandelen, atletiek en meer. Sneakers die zijn ontworpen voor mode zijn meestal heel anders dan sneakers die zijn ontworpen voor sport en fysieke activiteit, dus het is belangrijk om te overwegen waarvoor je de sneakers wilt dragen voordat je het juiste paar voor je kiest. Sommige sneakers passen meestal beter bij bepaalde activiteiten dan andere, bijvoorbeeld hardloopschoenen of wandelschoenen die speciaal zijn ontworpen om aan deze activiteiten deel te nemen.

Kledingkast

Het perfecte paar sneakers ziet eruit alsof ze gemaakt zijn om te passen bij de outfit die je draagt. Houd je huidige gevoel voor mode en stijl in gedachten bij het kiezen van de juiste sneakers voor jou. Ga door je garderobe en overweeg de kleding die je het leukst vindt om te dragen, aangezien de kans groot is dat sommige sneakerontwerpen beter bij je passen in vergelijking met andere. Een zwarte Quick sneaker zal desondanks bij veel outfits passen, dus je moet niet blind afgaan op je huidige kledingkast.  

Budget

Het is bovendien een goed idee om altijd een budget in gedachten te houden bij het investeren in een nieuw paar sneakers, dit moet je ook zeker doen als je een Australian trainingspak gaat kopen. Een groter budget is waarschijnlijk beter als je een paar wilt dat heel lang meegaat. Houd er echter rekening mee dat, aangezien sneakers verkrijgbaar zijn in een breed scala aan verschillende prijzen, het voor je gemakkelijker kan zijn om een ​​selectie sneakers te kiezen die bieden wat je zoekt in termen van uiterlijk, functionaliteit en prijs.

Pasvorm

Voordat je in een nieuw paar sneakers investeert, is het cruciaal om de juiste pasvorm te krijgen. Dit is vooral het geval als je van plan bent een aanzienlijk bedrag in een aantal designer-sneakers te investeren, aangezien een slecht passend paar snel tot ongemak en pijn kan leiden. De meesten van ons denken niet aan onze voetmaat en hebben de neiging om schoenen en sneakers te kopen in de maat die we als volwassenen altijd hebben gedragen. Het kan echter de moeite waard zijn om je voeten professioneel te laten opmeten voordat je een nieuw paar sneakers koopt, aangezien je misschien verbaasd zal zijn te horen dat onze schoenmaten gedurende ons volwassen leven kunnen veranderen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top