4 tips om een persoonlijke financiële crisis te vermijden

De wereldeconomie was al bang voor een recessie toen we 2019 verlieten. De Verenigde Staten en China waren bezig met een handelsoorlog. Stijgende tarieven dwongen bedrijven om ofwel de basis te verschuiven ofwel hogere tarieven aan te rekenen op de goederen- en dienstenmarkt. Over de hele wereld liep de handel terug en waren er tekenen van vertraging zichtbaar. Om meer menselijke en economische schade aan te richten, kwam de wereldwijde pandemie van COVID-19. Veel mensen staan nu dan ook onder bewindvoering Rotterdam. Probeer dit voor jezelf te vermijden met de onderstaande tips!

Prioriteer je maandelijkse rekeningen

Spaarde je voor een buitenlandse vakantie? Of was er een fonds om de aanbetaling van je nieuwe woning te betalen? Helaas zullen deze voorlopig op de achtergrond moeten blijven, omdat essentiële zaken zoals elektriciteit, gas en verzekering voorrang krijgen. Mogelijk moet je ook onderhandelen met je eventuele particuliere geldschieter om de schuldbetalingen voorlopig uit te stellen. Vaak zijn sommige verhuurders bereid een uitgestelde huur aan te nemen als de financiële crisis je hard heeft getroffen, of onderwijsinstellingen kunnen ermee instemmen om vergoedingen in termijnen te accepteren als je overeenstemming kunt bereiken over gemeenschappelijke voorwaarden. Onderhandel met alle bureaus dat je maandelijkse rekeningen betaalt en verlaag waar mogelijk.

Beheers je bestedingspatroon

Als je je financieel niet veilig voelt tijdens deze aanhoudende crisis, wordt het tijd dat je je uitgaven onder de loep neemt. Verminder waar mogelijk en koop alleen het absolute minimum. Zoek voorlopig naar manieren om de maximale producten tegen een minimale prijs te kopen. Je kunt ook overwegen om in bulk te kopen om op het totale bedrag te besparen. Onthoud dat geen bedrag te klein is om te sparen in tijden van crisis; kijk dus opnieuw naar je volledige maandbudget en selecteer de uitgaven die een paar maanden kunnen worden uitgesteld.

Annuleer niet-essentiële abonnementen

Thuisquarantaine of landelijke lockdowns kunnen van Netflix en Amazon Prime-abonnementen een noodzaak maken, althans zo lijkt het. Je kunt ook boeken in bulk bestellen of een online bibliotheekabonnement nemen. Maar aan het eind van de dag zijn dit slechts luxe van goede tijden. Zelfs onbeperkt internet pakketten zijn extra kosten die je kunt vermijden. Blijf juist bij de gratis media voor entertainment. Meld je af bij het dure kanaal, lees de boeken die je al hebt en vertrouw op YouTube voor gratis video’s. Dergelijke kleine stappen om niet-essentiële abonnementen te annuleren, kunnen je helpen besparen in deze moeilijke tijden. Bewindvoering aanvragen is hierdoor mogelijk ook niet nodig.

Houd vast aan je baan

Als je nog steeds een baan hebt te midden van deze aanhoudende COVID-19-crisis, bescherm deze dan met al je macht. Harvard Business School heeft voorspeld dat de huidige pandemie misschien niet zal leiden tot grootschalige ontslagen, maar dat bedrijven de aanwerving kunnen beperken om hun bedrijfskosten te controleren. Naarmate de crisis verergert, hebben ervaren kandidaten misschien nog een markt, maar nieuwkomers zullen het moeilijk vinden om over te stappen of zelfs een andere baan te vinden. Vermijd daarom, ondanks je huidige professionele positie, ontslag bij je werkgever.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top