4 restaurants om te bezoeken op vakantie in Noord-Nederland

Nederland heeft ook de binnenlandse vakantievierder meer dan genoeg te bieden. Veel Nederlanders hebben dat de afgelopen tijd ontdekt als gevolg van alle coronamaatregelen. Even onthaasten kan prima in eigen land, in het bijzonder in het kalme noorden van het land. Gelukkig kunnen we ook weer volop genieten van de horeca. Daarom bespreken we ter inspiratie vier restaurants die het bezoeken waard zijn wanneer je op vakantie bent in Noord-Nederland.

Nazareth (Drachten)

De stad Drachten is op zichzelf geen toeristisch hoogtepunt, maar het restaurant Nazareth aan het oostelijke einde van de Noordkade (dé horecastraat van Drachten) is zeker wél het bezoeken waard. Dit Libanees-Palestijnse restaurant serveert allerlei heerlijke kleine gerechtjes die stuk voor stuk authentiek en erg goed bereid zijn. Het is dé plek om allerlei goede ideeën op te doen om thuis nog eens na te maken. Het zeer vriendelijke personeel is van harte bereid om uitleg te geven over de gerechten. Zeker ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Naast het restaurant is een gratis parkeerterrein.

De Oude Sluis (Zoutkamp)

Het plaatsje Zoutkamp, aan de zuidzijde van het Lauwersmeer in het westen van de provincie Groningen is sowieso interessant om te bezoeken. Maar plan je bezoek zeker ook in combinatie met een bezoek aan restaurant De Oude Sluis aan de Hunsigokade. Bevlogen koks bereiden hier hoogwaardige gerechten waar je als gast van kunt genieten in een lichte setting die leuk ingericht is. Ook voor vegetariërs en veganisten kookt het personeel met het hart, dus De Oude Sluis is een goed adres voor iedereen.

Brasserie Groen (Groningen)

De stad Groningen biedt een enorm aanbod aan horecagelegenheden, maar we pikken Brasserie Groen aan de Carolieweg in hartje Groningen eruit. Hier kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner geïnspireerd op gerechten uit verschillende windstreken, maar bereid met biologische- en streekproducten. Kom je met de auto? Dichtbij in het centrum parkeren in Groningen kan bij Q-park Rademarkt of Q-park Museum Centrum.

STEK (Leeuwarden)

Wil je lekker vers en biologisch eten op een bijzondere locatie? Breng dan een bezoek aan restaurant STEK aan de Harlingersingel in Leeuwarden. Dit restaurant is gevestigd in een oud brugwachtershuisje. Het interieur is hip en fris en wordt gekenmerkt door houten accenten en warme pastelkleuren. Maar je kunt ook op het terras zitten, met uitzicht op de Oldehove en de Prinsentuin, een toplocatie.

Natuurlijk bezoek je het noorden van Nederland niet alleen voor de restaurants, want er is van alles te zien en te doen, zoals heerlijk fietsen. Maar lekker uit eten hoort natuurlijk ook wel een beetje bij een fijne vakantie!

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top