Zo breng je je keuken in optimale kerstsfeer

In de kersttijd brengen we veel tijd in de keuken door. Beetje kokkerellen, beetje kletsen, veel koffie, thee en warme chocolademelk en ga zo maar door. Dan wil je de keuken zelf ook in een heerlijke kerstsfeer brengen. Hier volgt een flinke portie inspiratie.

Of je nu een keukenprins of prinses bent of niet. In de kersttijd brengen we heel wat uren in de keuken door. De oven draait op volle toeren en op de inductiekookplaat (wie heeft deze tegenwoordig niet) pruttelt de ene stoofpot na de andere. Daarmee hebben we de eerste ingrediënten voor een optimale kerstsfeer in de keuken al te pakken. Het gaat om rijke geuren van smaakvolle maaltijden. Denk aan maaltijden gemaakt met onder meer appel, kaneel, stoofperen, steranijs, warme wijn en sinaasappel. Ruik je het?

Kies voor goud of basiskleuren rood en groen

De aankleding vraagt in die periode ook om aanpassingen. Nu hoef je niet per se een rood geblokt tafelkleed neer te leggen, maar het mag natuurlijk wel. Met al dat kerstgroen erbij zit je meteen goed. Maar er is meer mogelijk. Kies eens voor een boost aan gouden accessoires (mokken, onderzetters, kandelaars, bestek et cetera). Of kies voor die old school rode en groene accessoires zoals fraaie rode of groene servetten, theedoeken met een basiskleur groen of rode en groene theedoeken gecombineerd. Deze kleuren zorgen meteen voor een andere sfeer, een kerstsfeer in optima forma.

Mooie tekstboodschap op een inductiebeschermer

Ga helemaal los op kaarsen en kerstlichtjes (ledlampjes natuurlijk) en bestel ruim van tevoren een nieuwe inductiebeschermer met een passende tekst voor deze tijd van het jaar. Behalve dat je met een inductiebeschermer de werkruimte op je aanrecht vergroot, wat heel handig is met al dat koken, kun je met een mooie tekst meteen een fraaie boodschap de wereld insturen. Inspirerend voor vrienden die komen eten, familieleden die een kerstkrans komt brengen en al die mensen die even op de koffie komen in deze kersttijd. Inspiratie nodig? Kies eens voor een prachtige foto van je gezin, een wintersportvakantie. Enfin, teveel om op te noemen om op de inductiebeschermer af te laten beelden. De tekst? Hier volgt een aantal voorbeelden, maar het leukste is natuurlijk die tekst die je zelf bedacht hebt.

Iedereen is een ster en schittert op zijn eigen manier
Kerstbestelling: fijne herinneringen, mooie vooruitzichten, een gezellig samenzijn, warme en liefdevolle dagen voor iedereen
Je wordt niet dik tussen kerst & oud en nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst
Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen
Bubbels in je hand, confetti in je haar, kom maar op met dat nieuwe jaar

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top