close
  • maandag 13 juli
Culinair

Win een receptenbundel van ‘onze’ Gerda, die het roer omgooide

Win een receptenbundel van ‘onze’ Gerda, die het roer omgooide

Gerda Uiterwaal verraste ons twee jaar lang op vrijdag met de lekkerste recepten. In die periode gebeurde er veel in haar leven. Ze gooide het roer totaal om, meerdere keren zelfs.

Toen Gerda en haar man Nathan een paar jaar geleden als twee tieners met een pop-up tentje zonder plan door Frankrijk, Spanje en Italië reisden, bleek die vrijheid fantastisch te voelen. De kinderen waren de deur uit en het leven was helemaal aan hen. Ze namen een drastisch besluit: Nathan verkocht de zaak, Gerda zegde haar baan op en het huis en het meeste meubilair werd verkocht. Wat nu nog rest zijn twaalf bananendozen met spullen, een auto een caravan en het allerbelangrijkste: liefde voor elkaar en tijd om te reizen en avonturen te beleven. Aanvankelijk zou het stel in Luxemburg en Frankrijk gaan werken, maar door de coronacrisis kwamen ze tijdelijk terecht in een vakantiewoning op vijf kilometer van hun oude huis. Ze konden niet wachten tot de grenzen weer open gingen en maakten in de tussentijd nieuwe plannen.

Ze gingen er meteen voor

Afgelopen dinsdag vertrokken Gerda en Nathan naar Spanje, om daar tot half september via Country Camp uit Roden te werken op Camping ‘Begur’ aan de Costa Brava. Dat ze daar als servicemedewerkers gasten mogen ontvangen en de tenten netjes houden, dat wisten ze pas twee weken. Flexibel en enthousiast als ze zijn, gingen ze er meteen voor! Wat ze daarna precies gaan doen is ook voor henzelf nog een verrassing, maar het plan is om voor onbepaalde tijd door Spanje te reizen.

Gerda’s roer om

De afgelopen periode werkte Gerda aan het receptenbundeltje ‘Gerda’s roer om – fun, voeding en verhalen’. Ze vindt schrijven een heerlijke uitlaadklep en combineerde gerechten met leuke verhalen. Gerda heeft vanuit Spanje nog een leuke verrassing in petto voor de lezers van 50+ in Nederland. Je kunt een exemplaar winnen van haar receptenbundel. Daarvoor moet je een mailtje sturen naar boukje@50plusinnederland.nl. Gerda stelt tien stuks beschikbaar. Mocht je niet bij de gelukkige winnaars horen, dan kun je de bundel ook bestellen via www.natuurlijkgerda.nl

Terwijl Gerda in Spanje geniet van zonnig weer en culinaire hoogstandjes, deelt ze voor de allerlaatste keer (nou ja, je weet het maar nooit) een recept met ons. Van – hoe toepasselijk- overheerlijke maar simpele tapa’s. Dit recept is ook te vinden in de receptenbundel.

Ingrediënten 3-4 personen: 

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden Celsius. De bakplaat bedekken met bakpapier en de stukjes stokbrood verdelen over de bakplaat. De cherrytomaatjes doormidden snijden en verdelen over de broodjes.

Snipper een beetje rucola sla erover, samen met een snufje peper en zout. Besprenkel lichtjes de broodjes met olijfolie. Snijd de brie in puntjes en verdeel deze over de broodjes. Een walnoot erop aanbrengen. Tenslotte de overgebleven broodjes licht besprenkelen met olijfolie, peper & zout. En de knoflook door de pers halen. Verdelen over de broodjes.

Doe eventueel nog wat losse cherrytomaatjes op de bakplaat en bak deze mee. Ongeveer 8-10 minuten in de oven doen. Uitserveren op een grote plank of bord. Eventueel prikkers erin. En klaar is Kees. Snelle tapas voor de gezelligheid.

Buen provecho Hasta luego!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Ps: Vind je het leuk om Gerda haar avonturen te volgen? Ga dan naar de pagina’s ‘Team Uiterwaal on Tour’ of ‘Reis met ons mee door Spanje’ op Facebook.

 

Geschreven door: Boukje Wiersma