Communiceren door middel van emoji’s. Het is gemeengoed geworden. We lijken allemaal de betekenis ervan wel te kennen en zetten ze regelmatig in. Toch lijkt er nog veel meer mogelijk en is nog niet alles even duidelijk.
Je wordt soms al overspoeld door emoji’s in berichten, maar nu gaan er ook nog eens geluiden op dat deze moeten bewegen. Dat wordt lekker druk op je Facebook pagina.
Echt knipogen
Dat knipogende koppie, die mag wel echt even knipogen en het huilende smoeltje met een lopende waterval aan tranen? Het zal er vast eens van komen.
Beeldtaal
Tijdens de World Emoji Day, je dat bestaat echt, blijkt de emoji echt van waarde te zijn in onze beeldtaal. Iedereen begrijpt wat er bedoeld wordt, zonder woorden te gebruiken. Een universele taal die door symboliek en gezichtjes vorm krijgt.
Op nummer 1
De emoji die huilt van het lachen staat in de wereld op nummer 1. Dat is natuurijk positief nieuws. Bij ons staat de knipoog op 2, zo meent het bureau Coosto dat is gespecialiseerd in software voor social media management.
Vrouwen kiezen het hartje
Verschil tussen mannen en vrouwen is er ook. Mannen gebruiken meer sportieve emoji’s en de vrouwen gaan voor het hartje. Per land zijn er ook verschillen. Emoji-deskundige Lilian Stolk vertelt dat in China het lachende kopje, de meest basale smiley, niet gewaardeerd wordt. De ogen lachen namelijk niet mee en dat vinden ze daar ‘not-done’.
Onduidelijk
Zijn er ook onduidelijke emoji’s? Zeker wel. De ondeugende emoji met de halve glimlach zorgt nog wel eens voor verwarring en de smiley die op z’n kop wordt getoond, vinden veel mensen onduidelijk qua betekenis.
bron: metronieuws