Vul vandaag je aangifte nog in

De schoonheidsprijs heeft de belastingdienst ook dit jaar niet verdiend, maar jij moet wel je papieren invullen. Nog hulp nodig vandaag?

Mogelijk wil je vandaag je aangifte afronden. Volgens de belastingdienst is het gemakkelijker dan je denkt, maar toch hebben veel mensen moeite met het invullen van hun belastingaangifte. Waar vind je hulp?

Voor 1 april moet het weer en je moet toch van goede huizen komen om op een juiste manier de belastingpapieren in te vullen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je up to date moet zijn met je kennis, want ieder jaar verandert er wel iets. Vandaag kunnen sites je nog wegwijs maken. En voor volgend jaar alvast een paar tips voor andere hulp.

Waar kun je hulp vinden bij het invullen?

  • Volgens de belastingdienst zelf is er altijd wel ergens hulp in de buurt in de vorm van een ouderenbond, een wijkcentrum, belastingwinkels of sociaal werkers. Ook zou een inloopspreekuur bij de bibliotheek uitkomst bieden.
    Een telefoontje met een willekeurige bibliotheek laat aan 50plusinnederland weten dat er wekelijks een belasting- en toeslagen-spreekuur is. Volgens een medewerkster gaat het niet om directe belastinghulp, maar wordt er een computerprogramma op los gelaten. Maar dat verschilt per bibliotheek.
  • Natuurlijk kun je een belastingadviseur vragen je te helpen met het invullen of het helemaal aan hem of haar overlaten. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden.
  • Bij Wolters Kluwer is voor 42,50 de belastinggids te bestellen met alle informatie over het invullen van de aangifte 2017. De vertrouwde Elsevier Belasting Almanak wordt sinds dit jaar niet meer uitgegeven.
  • Hulp aan huis is er ook. Verschillende particulieren en bedrijven staan voor je klaar. Een voorbeeld: Voor 75 euro wordt je aangifte gedaan en voor tien euro meer wordt ook je toeslag bij aan en/of verkoop van een eigen woning meegenomen. Vermoedelijk wordt de prijs verhoogd met alles wat jouw aangifte anders maakt dan de standaard vorm.
  • Wie lid is van een vakbond kan daar aankloppen. Voor leden veelal gratis. Een groot aantal vrijwilligers staat klaar om leden te helpen bij het invullen van de aangifte. Bij de FNV voor maar liefst vijfhonderd locaties in Nederland.
  • Op de site van de consumentenbond kun je ook veel informatie vinden voor het zelf invullen van je aangifte. Je vindt er onder andere informatie over wat nieuw is voor de aangifte van 2017 en tips over aftrekposten.
  • Als het echt niet lukt om hulp in te schakelen dan biedt de belastingdienst deze hulp zelf aan. Daarvoor moet je dan wel voor 1 mei een afspraak maken. (0800-0543).