Vanaf eind april rechtstreeks met de trein naar Londen

Binnen vier uurtjes met de trein in hartje Londen! Hoe relaxt is dat?

Treinreizigers reizen vanaf 30 april 2020 rechtstreeks van Amsterdam naar Londen, dat maken NS en Eurostar vandaag bekend. De rechtstreekse verbinding Rotterdam-Londen volgt enkele weken later op 18 mei. Tickets voor de directe reis van Nederland naar Londen zijn vanaf 11 februari te koop.

Sinds 2018 rijdt de hogesnelheidstrein al rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel.

De nieuwe verbinding, rechtstreeks in beide richtingen, biedt reizigers een moeiteloze reis tussen de twee Europese hoofdsteden en een overtuigende reden om voor de trein in plaats van het vliegtuig te kiezen. De reistijd van centrum Amsterdam naar hartje Londen bedraagt ongeveer vier uur. Vanuit Rotterdam naar Londen is dat ongeveer drieënhalf uur.

Duurzame keuze

Volgens de NS is de keuze voor de trein ook een duurzame, want de CO2-uitstoot van een reis tussen Londen en Amsterdam ligt per passagier 80 procent lager dan een vergelijkbare vlucht. Volgens Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat is de treinreis naar Londen vooral makkelijker en sneller. “Controles in Brussel zijn straks niet meer nodig, dat scheelt de reizigers al snel een uur reistijd en zo wordt de trein echt een volwaardig alternatief voor het vliegtuig.”

“Brexit of niet, Londen komt vanaf 30 april toch dichterbij. Treinreizigers reizen met Eurostar straks in vier uur van centrum Amsterdam naar hartje Londen. Het succes van de bestemmingen Brussel en Parijs bewijzen het al en daar komt vandaag Londen bij: de duurzame trein heeft de toekomst en brengt Europeanen bij elkaar.”, aldus NS-topman Roger van Boxtel.

Meer informatie en tickets via nsinternational.nl

Bron: NS