Ontspannen met gratis yogalessen

Het kan best lastig zijn om voldoende beweging te krijgen wanneer je een druk bestaan hebt; een baan die veel van je vraagt, een gezin waar ook van alles geregeld en georganiseerd moet worden en dan wil je ook nog graag leuke dingen doen met vrienden. Sporten schiet er dan vaak bij in. En bovendien kan het ook best stressvol zijn als je het te druk hebt. De perfecte oplossing, waarvoor je niet eens de deur uit hoeft en ook je portemonnee niet voor hoeft te trekken; een totaal niet zweverige Amerikaanse die gratis yogalessen geeft op YouTube samen met haar hond Benji.

Massaal aan de thuisyoga in coronatijden

De Texaanse yoga instructrice Adriene Mishler had voordat de pandemie begon al een flinke schare fans verzameld (lees een paar miljoen). Maar pas toen we allemaal aan huis gekluisterd waren omdat een bepaald virus de wereld op zijn kop zette, bleek het YouTube account van Adriene een aantrekkingskracht te hebben op ontzettend veel mensen. Dat account; Yoga With Adriene, telt nu dan ook het gigantische aantal van bijna 12 miljoen mensen, die dagelijks een van de vele yogalessen volgen die daar te vinden zijn.

Charmant en toegankelijk

Wie een les van haar volgt begrijpt die aantrekkingskracht meestal ook vrijwel direct. Adriene is met haar Texaanse nuchterheid totaal niet de zweverige muesli-yogi die je misschien verwacht. In tegendeel. Adriene is charmant zonder overdreven te zijn, grappig zonder daar moeite voor te doen en ze ademt een rust uit waardoor je eigenlijk al in de ontspanning gaat zodra je de herkenbare tune van haar lessen en haar fijne stemgeluid hoort. Tegelijkertijd is het overduidelijk dat yoga haar expertise is en dat ze een ervaren instructrice is.

Benji

Haar harige sidekick, hond Benji draagt ook bij aan dat fijne gevoel dat over je heen valt als je haar lessen volgt. Hoe hij gewoon rustig ligt te ronken op de achtergrond, of spontaan komt binnen trippelen als zij haar video aan het opnemen is. Om dan op de meest onhandige plek neer te ploffen. Bijvoorbeeld midden op de yogamat of precies voor haar voeten. Het zijn dingen die bij jou thuis ook kunnen gebeuren als jij je yogamatje uitrolt. Of het nou een hond, kat of peuter is. Het is herkenbaar en daarom voelt het vertrouwd.

Yoga voor beginners

Kun je zomaar een les volgen van Yoga With Adriene? Dat hangt er een beetje vanaf wat je al kunt, maar het zijn doorgaans vrij toegankelijke lessen die je, soms met enige aanpassing, heel goed kunt volgen. Maar dat haar video Yoga for complete beginners bijna 50 miljoen keer bekeken is, zegt ook al heel wat. Ben je nieuwsgierig, maar heb je nul ervaring met yoga? Dan is dit een goede om mee te beginnen. Adriene heeft daarnaast honderden video’s op haar kanaal staan die ze allemaal een fijne titel meegeeft, zodat jij precies kan zoeken waar je behoefte aan hebt. Last van je onderrug? Dan is de Lower Back Love les een hele fijne! Last van hoofdpijn die maar niet weg wil? Vergeet de aspirientjes, probeer een Yoga for headaches!

30 days yoga journey

Wat Adriene ieder jaar ook weer een hele nieuwe groep trouwe volgers oplevert zijn haar 30 days yoga journey video’s die ze ieder jaar op 1 januari online zet. Hierbij is het idee dat je dertig dagen lang de videolessen volgt. Vaak zijn deze lessen voorzien van een bepaald thema, zoals dit jaar ‘center’ en het jaar daarvoor ‘move’. Maar niet alleen in januari kun je vaste lessen volgen. Elke maand geeft Adriene een maandplanning die je kunt volgen als je het lastig vindt om zelf lessen te kiezen.

Find what feels good

De lessen via het YouTube kanaal kun je gratis volgen. Raak jij, zoals velen, nou helemaal verslingerd aan Adriene en Benjij? Dan kun je ook haar betaalde app Find What Feels Good downloaden waar ze maandelijkse vlogs deelt en waar ze ook yoga tutorials plaatst samen met andere yogi’s. Maar check eerst vooral eens haar fijne lessen op haar YouTube kanaal en word weer helemaal zen en lenig!

 

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top