Ontdek hoe eenvoudig een traprenovatie kan zijn

De trap: het is een prominent onderdeel van veel woningen, dat twee verdiepingen met elkaar verbindt en waar we meerdere keren per dag overheen lopen. Het is vaak het laatste wat je ziet wanneer je de deur achter je dichttrekt en het eerste waar je tegenaan loopt wanneer je thuiskomt.

Toch wordt de trap vaak over het hoofd gezien wanneer vloeren, muren en interieur een nieuwe uitstraling krijgen. Terwijl je juist ook de trap, zonder ingrijpende verbouwing, een make-over kunt geven. Een open trap renoveren kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat die trap een heuse eyecatcher wordt. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden.

Geen ingrijpende verbouwing

Bij het woord renovatie denk je waarschijnlijk al snel aan een flinke rotzooi in huis, waar je wekenlang tussen zult moeten leven. Helemaal wanneer het om een trap gaat. Want moet de hele trap er dan uit? En wat betekent dat voor de traprenovatie prijs? Die moet dan toch zeker ook aanzienlijk zijn?

Dat is dus juist niet het geval. Een renovatie van een beschadigde, verouderde of onveilige trap hoeft absoluut niet ingrijpend en duur te zijn. Zo’n renovatie gebeurt namelijk vaak met een trede-over-trede-systeem. De nieuwe onderdelen van de trap worden dan op maat gemaakt. Deze nieuwe onderdelen worden vervolgens over de oude geplaatst, of vervangen deze compleet.

Kale, versleten treden krijgen op deze manier eenvoudig een stijlvolle nieuwe look. Precies in de uitstraling die bij jouw woning en voorkeuren past, want de overzettreden kunnen in verschillende materialen en stijlen worden gemaakt. In ieder geval hebben de nieuwe treden als voordeel dat ze slijt- en stootvast zijn, zodat je lang van de nieuwe trap kunt genieten. Ook hebben de treden een geluiddempende werking en een antisliplaag. Daardoor nemen ook het wooncomfort en de veiligheid van de trap toe.

Een complete traprenovatie in één dag

Op deze manier hoeft een traprenovatie dus ook absoluut niet zo ingrijpend te zijn in het dagelijks leven als je wellicht zou denken. De juiste expert heeft al na één dag de complete trap van een make-over voorzien. Al dezelfde avond kun je dus over je compleet gerenoveerde trap weer naar boven en je hoeft niet te leven tussen de rommel van een verbouwing.

Ook zal die specialist er natuurlijk voor zorgen dat jij na de renovatie echt geen omkijken meer hebt naar je trap. Ook trapwangen, balusters, leiwangen en trapleuningen kunnen dus onder handen worden genomen.

Tot slot is het nog goed om te weten dat er tegenwoordig vele mogelijkheden zijn om van de trap écht een blikvanger te maken. Kies bijvoorbeeld voor het laten verwerken van LED-verlichting in de treden. Dat ziet er niet alleen ontzettend stijlvol uit, maar zorgt er ook nog eens voor dat de trap in het donker vele malen veiliger te gebruiken is.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top