close
  • zondag 19 september
Wonen

Ontdek de vele voordelen van speksteenkachels

Ontdek de vele voordelen van speksteenkachels

Speksteenkachels zijn al generaties lang populair in Scandinavië. En als ze ergens weten hoe je de kou het beste kunt bestrijden, is het wel in het hoge noorden! Ook steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van de speksteenkachel. Behalve een sfeervolle warmtebron, is het namelijk ook een goede en duurzame investering met een hoog rendement. En daar lopen Nederlanders wel warm voor! Speksteenkachels zijn zeer zuinig. De brandstof, hout, is bovendien een hernieuwbare energiebron. Daarom is de kachel milieuvriendelijker dan stoken op gas.

Het unieke karakter van speksteenkachels

Speksteenkachels zijn, het zal je niet verbazen, hoofdzakelijk gemaakt van speksteen. Dat is een natuursteensoort die zich gemakkelijk laat bewerken en een erg luxueuze uitstraling geeft. Maar de belangrijkste eigenschap van speksteen is dat het in korte tijd veel warmte kan absorberen.

Die warmte wordt daarna geleidelijk weer aan de omgeving afgestaan. Daarmee functioneert de kachel als een soort accu voor de warmte die vrijkomt bij het stoken. In vergelijking met normale steen is de warmtecapaciteit ruim twee keer zo hoog. Het duurt in de regel meer dan twaalf uur voordat speksteen is afgekoeld. Zo is een kortdurend, hoog gestookt vuur dus al snel voldoende om de hele dag je woning te verwarmen!

Bovendien is speksteen een natuurproduct dat met relatief weinig energie wordt gewonnen en bewerkt. Bij het verwerkingsproces worden geen schadelijke stoffen gebruikt en blijft er geen schadelijk afval achter.

Optimaal comfort en uitstraling

Doordat een speksteenkachel werkt als een soort accu, duurt het in de regel iets langer voordat je kunt genieten van de warmte dan bij een reguliere houtkachel. De stenen moeten als het ware eerst even opladen. Daarna geniet je van een constante warmte, zelfs nadat het vuur in de kachel is gedoofd.

Ook op esthetisch gebied zijn speksteenkachels ongeëvenaard. Er bestaan veel verschillende uitvoeringen onder de speksteenkachels. Erg populair zijn bijvoorbeeld de Altech speksteekachels, het merk dat ruim 35 jaar geleden de speksteenkachel op de Europese markt introduceerde. De producenten van Altech zijn voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van design, gebruiksgemak en rendement.

Mede daardoor kun je zelfs met luchtwegproblemen of een stofallergie genieten van de warmte van Altech speksteenkachels. Convectiekachels verplaatsen veel stof, doordat zij lucht aanzuigen, verwarmen en weer terug de kamer in blazen. Speksteenkachels zorgen voor een gelijkmatiger verspreiding van warmte die diep in het lichaam doordringt.

Voor ieder wat wils, online en offline

Is zo’n speksteenkachel toch niets voor jou? Bij leverancier Krul Alltech kunt u ook verschillende typen pelletkachels kopen. Ook die kachels zijn er in verschillende mooie designs. Bovendien halen ook pelletkachels een bijzonder hoog rendement, doordat zij stoken op zogenaamde pellets: speciale korrels van geperst hout, die veel efficiënter verbranden dan gewoon stookhout.

Bovendien heeft Krul Alltech net een volledig vernieuwde website gelanceerd, zodat je vanuit de veiligheid van je eigen woning online kunt struinen in het ruime aanbod van verschillende soorten kachels. Ook online vind je nu dus altijd de perfecte kachel voor jouw woning. Uiteraard staan professionele en enthousiaste experts hierbij klaar om je van advies te voorzien. Een nieuwe kachel is immers een belangrijke investering, waar je nog jarenlang plezier, warmte en gezelligheid van zult ervaren. Dan is het fijn om te weten dat je de juiste keuze maakt.

Om dat plezier zelfs nog langer te laten duren, staat Krul Alltech ook na de aankoop voor je klaar met onderhoud op aanvraag of losse onderdelen voor heel veel merken haarden. Van Faber tot Dik Geurts en van Tulikivi tot Dru: je vindt het – en nog veel meer kachelmerken – bij Krul Alltech. Om de kachels in het echt te bekijken, ben je bovendien van harte welkom in de showroom te Benningbroek, of de outlet in Opmeer.

Geschreven door: Redactie