Categorie Culinair

Snijworst bewaren

Snijworst (ook wel cervelaat genoemd) is een worstsoort met een stevige, droge structuur. Veel mensen vinden het heerlijk om deze worstsoort als tussendoortje of bij de borrel te eten. Maar hoe lang kun je snijworst bewaren en hoe doe je…

Lees meerSnijworst bewaren

Kokosbrood bewaren

Kokosbrood is een heerlijke zoete snack die veel op brood gegeten wordt. Ook is het een populair tussendoortje voor tussen de middag. Meestal wordt kokosbrood verkocht in plakken, zoals de verpakking die op de foto te zien is. Maar hoe…

Lees meerKokosbrood bewaren

Garnalensalade bewaren

Garnalensalade is een salade met garnalen. Garnalen behoren tot de groep kreeftachtigen. Doordat een garnalensalade garnalen bevat, is deze slechts beperkt houdbaar. Op deze pagina beantwoorden we de vraag: hoe lang kun je garnalensalade bewaren? Hoe lang kun je garnalensalade…

Lees meerGarnalensalade bewaren

Tiramisu bewaren

Tiramisu is ene typisch Italiaans toetje. Het wordt bereid met lange vingers, koffie, likeur of marsala wijn en mascarpone. Er zijn allerlei verschillende variaties op de tiramisu, en ze zijn bijna allemaal even lekker. “Tiramisu” betekent letterlijk “Trek mij omhoog”.…

Lees meerTiramisu bewaren

Watermeloen bewaren

Je kent watermeloen natuurlijk van de lekkere, rode schijven die je vooral in de zomermaanden als verfrissende snack graag eet. Tegenwoordig zijn watermeloenen ook in de winter te koop, maar in de zomer zijn ze natuurlijk het lekkerst. Naast de…

Lees meerWatermeloen bewaren

Aardappelsalade bewaren

Een aardappelsalade is een salade die gemaakt wordt met (meestal gekookte) aardappels. Zo zijn er bijvoorbeeld lekkere recepten voor aardappelsalade, zoals deze met verse bieslook en doperwtjes. Lekker! Maar hoe lang kun je een aardappelsalade bewaren? Hoe lang kun je…

Lees meerAardappelsalade bewaren

Parmezaanse kaas bewaren

Parmezaanse kaas is een kaas uit de omgeving van de Italiaanse stad Parma en is erg populair bij Italiaanse gerechten zoals pasta. In het Italiaans wordt de kaas Parmigiano Reggiano genoemd. Een interessant feitje: om een kilo Parmezaanse kaas te…

Lees meerParmezaanse kaas bewaren

Roomkaas bewaren

Wil je roomkaas bewaren? De ene kaas is de andere niet. Zo moet je kaas onderverdelen in drie typen: harde kazen, halfharde kazen en zachte kazen. Roomkaas valt onder de zachte kazen, net als bijvoorbeeld een mozzarella. Zachte kazen bevatten…

Lees meerRoomkaas bewaren

Geitenkaas bewaren

Geitenkaas wordt gemaakt van geitenmelk. In boerderijen en zuivelfabrieken wordt geitenmelk verwerkt tot zachte kaassoorten. Kleine geitenkaasjes van een halve kilo kunnen al na twee weken worden gegeten. Het verouderingsproces van geitenkaas gaat veel sneller dan bij kaas gemaakt van…

Lees meerGeitenkaas bewaren