Moestuinverhaal: Drone boven de groentetuin! 

Hillie schrijft iedere week over haar moestuin. Deze week vanuit een ander perspectief. En dat geeft me toch een ideeën en veranderpunten! Lees maar mee.

Moestuinverhalen (7)

Juni is een drukke maand, er kan geoogst worden, de groente die er staat wil aandacht en er kan ook nog steeds worden gezaaid. Een mooi moment om een foto vanuit de lucht te nemen! 

De moestuin vanuit een ander perspectief 

Nu heb ik het geluk dat de vriend van mijn zusje in het bezit is van een drone. Op mijn vraag of hij een keertje langs wil komen met het apparaat zegt hij meteen ja. Vorige week was het zover. Het resultaat is ontzettend leuk. De luchtfoto geeft een verrassend helder beeld. Kritisch als ik ben zie ik meteen een verbeterpunt. Zo zijn de paadjes best wel breed, die kunnen volgend jaar smaller, zodat er nog meer plek is voor de groente!

In het linkerveldje zie je een lege plek. Daar zou knoflook moeten staan. Jammer, want vorig jaar een succes. Verder zie je verschil in groeiproces. Duidelijk te zien in het aardappelveldje, het meest rechtse veldje. Er staan vroege en late soorten. Helemaal aan de rechterkant zie je het bessenproject. Inmiddels staat er een stellage en zijn de netten besteld. Vogels die de besjes oppeuzelen zijn hiermee hopelijk verleden tijd. In juli of augustus lijkt het me leuk om nog een keer een luchtfoto te nemen. Ik vind het bijzonder om het groeiproces vanuit de lucht te bekijken. 

Stop niet met zaaien en planten 

Zoals ik in mijn intro al vertelde, is juni een drukke maand. Er kan geoogst worden. Tot nu toe: andijvie, Chinese kool, paksoi, peultjes, rabarber, aardbeien, radijzen, rucola, sla en munt! Misschien ben ik nog wel wat vergeten, het is namelijk best veel. De broccoli en romanesco is door het warme weer in mei doorgeschoten. Naast oogsten, mijn favoriete hobby, is het belangrijk om niet te stoppen met zaaien en planten, want zo kan je ook in de herfst en winter nog oogsten. Vorige week heb ik boerenkool geplant. Normaliter doe ik dat pas in juli, maar je kan boerenkool prima eerder planten dus waarom niet. Deze week sowieso eens goed kijken wat er bij-geplant of gezaaid kan worden. Rode bieten kun je bijvoorbeeld nog prima zaaien in juni. 

Onkruid wieden en water geven 

Onvermijdelijk in de moestuin blijft onkruid wieden en water geven. Nog steeds is er niet heel veel water gevallen dus blijven we met gieters sjouwen. De emmers zie je duidelijk op de luchtfoto staan. Behoorlijk intensief. Dat moet en kan anders. We zijn hiervoor een plan aan het bedenken. Hoe en wat wordt ongetwijfeld vervolgd! 

De vorige aflevering gemist? Lees hier en je bent weer helemaal bij.