Kom in beweging voor nierpatiënten en daag jezelf uit

Als je nieren je in de steek laten, kom je voor grote uitdagingen te staan. Telkens weer tegenslagen overwinnen. Volhouden. Doorzetten. De Nierstichting wil niets liever dan nierziekten in de toekomst genezen. Daarom organiseert de Nierstichting vanaf 1 februari de Uitdaging. Daag jezelf uit voor nierpatiënten en maak al wandelend, fietsend of hardlopend een fictieve reis rond de wereld. En help mee nierziekten te genezen.

Voor vrijwel iedereen was 2020 een lastig jaar. Een jaar van minder bewegingsvrijheid. Vakanties naar het buitenland zitten er voorlopig nog niet in. Kan je niet wachten om weer te reizen en houd je van wandelen, fietsen of hardlopen? Met de Uitdaging bepaal zelf je in hoeverre jij jezelf uitdaagt. En help je mee nierziekten te genezen.

Nieuw leven

Wilbert Jansen (27) doneerde in het najaar van 2020 zijn nier via een cross over traject en gaf zijn schoonmoeder haar leven terug. ‘Ik kon mijn nier niet direct aan mijn schoonmoeder doneren, omdat we geen match waren. Gelukkig was daar het cross over traject. Er wordt gezocht naar passende matches en via een ruil is een transplantatie dan soms toch mogelijk.’ Het proces en het herstel zijn Wilbert erg meegevallen. Hij wil \graag laten zien dat met eén nier nog van alles mogelijk is. En meer mensen zoals zijn schoonmoeder hun leven teruggeven. Daarom daagt hij zichzelf uit en is gestart met het trainen van zijn grote Uitdaging: een Triatlon binnen een jaar na donatie.

Ga ook de uitdaging aan

Daag jezelf ook uit voor nierpatiënten. Meld je aan op uitdaging.nu en jouw uitdaging kan beginnen. Je houdt jouw uitdagingen bij via jouw actiepagina. Naast fietsen, wandelen en hardlopen kan je ook je eigen uitdaging bedenken. Deelname is € 15 en tevens je eerste donatie. Hiervoor ontvang je leuke weetjes over de aankomstplekken van je bestemming en recepten van het land. Je hebt ook de mogelijkheid om sponsorgeld op te halen dat bijdraagt aan de genezing van nierziekten.

Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op uitdaging.nu.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top