close
  • donderdag 2 april
Zorg en Zekerheid

Jij kan natuurlijk ook niet wachten op die nieuwste trend: Brocc-offee

Jij kan natuurlijk ook niet wachten op die nieuwste trend: Brocc-offee

Gezond eten krijgt steeds meer aandacht. We eten minder vlees, drinken groente-smoothies en verse muntthee, en hebben een leuke gekleurde Dopper met water in onze tas.

Toch blijkt uit onderzoek dat we per dag niet genoeg groente eten. Volgens het voedingscentrum zou dat minimaal 250 gram moeten zijn. Ben jij ook niet zo’n liefhebber van groente? Dan is broccolikoffie misschien iets voor jou. En nee, daarvoor hoef je de koffie in het filter niet te vervangen door een stronk broccoli. Je voegt een schep broccolipoeder toe aan de schepjes koffie die je gebruikt.

Poeder uit Australië

Het poeder is in Australië bedacht en bevat enorm veel vitamines en vezels. Twee theelepels staan gelijk aan een portie echte groente van 200 gram. De broccolikoffie staat in Australië al op de kaart. De reacties zijn wisselend. Sommigen vinden het smerig, anderen vinden het prima te drinken. Het poeder is ook toe te voegen aan soep en smoothies. Om voedselverspilling tegen te gaan wordt het gemaakt van buitenbeentjes broccoli die anders weggegooid zouden worden.

Gewoon een schep extra

Op dit moment wordt het poeder nog verder ontwikkeld en het is niet duidelijk wanneer het in ons land verkrijgbaar is. Maar mocht je in de gelukkige omstandigheid zijn om een reis te maken naar Australië, bestel dan eens een brocc-offee-to-go. Of je pakt je blender en gaat thuis zelf aan de slag. Je kunt natuurlijk ook gewoon broccoli met een lekker kaassausje klaarmaken en een extra lepel opscheppen.

Geschreven door: Redactie