close
  • vrijdag 17 september
Wonen

Je huis slim beveiligen? Verdiep je in domotica

Je huis slim beveiligen? Verdiep je in domotica

Het is tegenwoordig belangrijk dat de apparaten die we in huis hebben slim zijn. Dat geldt niet alleen voor onze smartphones en smart-tv’s, maar ook voor onze wasmachines, koelkasten en zelfs tandenborstels. Ze maken ons leven er een stuk comfortabeler op. Maar wist je dat je ook van je huis een smart home kunt maken? Dat heet domotica: het gebruiken van technologie om bepaalde processen in uw huis te automatiseren en daarmee uw huis comfortabeler en veiliger te maken.

Een veilig huis

Domotica-systemen bestaan er in alle vormen en maten. In het kort optimaliseert een domotica-systeem je huis door middel van een netwerk van sensoren, hardware en software. Een goed systeem is ook op afstand te bedienen en is in de gaten te houden via bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Zo weet je ten alle tijden wat er in je huis gebeurt. Het stopt niet bij enkel camera’s die de kans op inbraak verkleinen. Een domotica-systeem kan ook bewegingssensoren, automatische vergrendeling van deuren en ramen, en nog veel meer bevatten.
Maar hoe integreer je zo’n netwerk op de juiste manier in je huis? Er zijn verschillende specialisten die een kundig domotica-advies kunnen uitbrengen. Zo weet je zeker dat het systeem past bij jouw huis en wensen.

Uitstekend beveiligen

We doen er alles aan inbraken te voorkomen. De deur draai je altijd goed in het slot wanneer je weggaat, en in de avond laat je een lichtje branden wanneer je van huis bent. Met een domotica-systeem breng je deze maatregelen naar een hoger en veiliger niveau. Zo’n systeem kan deze handelingen voor je automatiseren, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Ook kan een domotica-systeem het laten lijken dat je thuis bent wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Door op verschillende momenten lichten te laten branden en de tv of radio aan te zetten simuleert het systeem een levendig huis. Met de camera’s en beveiligingsmelders houd je je huis ondertussen op afstand in de gaten.

Goede integratie

Een populair merk wanneer het gaat om beveiligingssystemen is Satel. Dit merk biedt verschillende beveiligingstoepassingen die zich gemakkelijk met domotica-apparatuur laten integreren. Daarom is het mogelijk om met Satel jouw domotica-systeem helemaal op maat te maken. Het laat zich ook nog eens gemakkelijk bedienen via een app op de telefoon, waardoor het merk als gebruiksvriendelijk te boek staat. Een perfecte aanvulling op elk domotica-systeem.

Geschreven door: 50+