Hoe gezond eet jij op je werk?

Broodje kroket of broodje avocado? Kiezen hoeft niet meer. Er is een nieuwe strategie voor gezond lunchen op het werk. Succes maandag!

Je kent ze wel. Die brave burgers met een broodbakje onder de snelbinders. Je ziet ze nog heel af en toe, maar veel bedrijven hebben van alles in de aanbieding voor de lunch. Dan zeg je je broodbakje al snel vaarwel. Gevolg; er wordt flink ongezond gesnackt.

Gezondheidswetenschapper Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit Amsterdam nam dertig bedrijfsrestaurants onder de loep en creëerde een aantal maatregelen die gezonder eten moeten stimuleren. Want zelf kiezen.. dan weet je wel waar het op uitdraait.

Ze testte verschillende strategieën en deze bleken effect te hebben. Naar aanleiding daarvan stelde ze een handleiding voor cateraars samen.

We noemen een aantal maatregelen en vullen zelf nog aan…

  • Fruit bij de kassa
  • Combideals met gezonde producten
  • Kroketten duurder
  • Minder vette kaas aanbieden
  • Gezonde keuzes op ooghoogte

Nu wij:

  • Schijt aan wat er over wordt gezegd: zelf je gezonde boterhammen mee in dat vertrouwde bakje (zakje mag ook)
  • Puntensysteem voor gezondere producten in de bedrijfskantine (genoeg punten: taart mee naar huis. Lach niet)
  • Gratis salade (gratis werkt altijd)
  • Kant en klaar gevulde broodbakjes met lekkere gezond belegde broodjes (het oog wil ook wat. Gratis broodbakje!)
  • Uitgebreide saladebar (veel werkt ook)
  • Kleinere porties (weten we niet zeker of dat werkt)
  • Eerste kennismaking met dat broodje avocado: gratis of met korting (weer gratis)
  • Charismatische keukenchef (zijn vlog krijg je iedere ochtend bij het inloggen op je scherm)
  • Word het meest gezonde ‘lunchende’ bedrijf van Nederland! (die wedstrijd bestaat niet, maar we doen alsof)

Succes maandag!