Het kan: jij niet thuis en je boodschappen laten bezorgen tot ín je koelkast

Je bent op je werk en hebt het druk. Boodschappen bestel je dan ook online. Maar die moeten wel bezorgd, en daar moest je tot voor kort voor thuis zijn. Als het aan supermarktketen Albert Heijn ligt, zetten ze voor jou de boodschappen binnen, ook als je niet thuis bent. Hoe dat kan? Met een slimme deurbel en een smart lock. Dat leggen we even uit.

Sinds afgelopen zomer werden er al mondjesmaat testen mee gedaan, maar rond Alkmaar wordt er nu acht weken lang serieus gewerkt aan deze nieuwe leveringsmethode. Een methode die Amazon in de Verenigde Staten al toepast. Daar is het van afgekeken.

Het gaat als volgt: een AH bezorger belt aan via een slimme videodeurbel. Jij als klant kan via je telefoon zien of het daadwerkelijk de bewuste AH bezorger is en met een ingenieus systeem (smart lock van Nuki) kun je de deur op afstand openen.

Hoe veilig voelt dit?

De bezorger zet de boodschappen in je keuken en dat wat koel moet blijven in de koelkast en gaat weer. Nu zul je denken: jaja… een vreemde in mijn keuken. Gaat dat wel goed? Maar met het systeem kun je de bezorger constant in de gaten houden en helemaal volgen, totdat hij de voordeur weer achter zich in het slot laat vallen.

Blijft de vraag hoe veilig dit is, maar vooral voelt en of mensen dat ook werkelijk willen. Albert Heijn geeft aan dat ze dan ook graag de mening van klanten willen horen over deze nieuwe leveringsmethode. Het Smart Lock systeem maakt een huissleutel overbodig. Je hebt het systeem voor nog geen driehonderd euro. Je kunt het deurslot er op afstand mee bedienen. Komend jaar komt er zelfs een Nuki Opener die de toegangsdeur van een flatgebouw weet te openen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top