close
  • zondag 19 september
Wonen

Het belang van ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen 

Het belang van ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen 

Dat een goede werkplek essentieel is om productief te kunnen zijn, is geen nieuws. Maar door de invloeden van COVID-19 is werkend Nederland dit wel meer gaan inzien. Want waar vanuit huis werken tot een jaar geleden nog werd gezien als het nieuwe werken, is dat voor veel mensen tegenwoordig de norm. Gelukkig tonen de corona-cijfers zich steeds positiever en keren sommige werknemers weer terug naar hun werkplekken op kantoor. Ook zijn er professionals die het ‘hybride werken’ omarmen en tijdens hun werkweek zowel thuis als op het bedrijf werken. Maar ongeacht hoe je workflow er uitziet, blijft het belangrijk om werkplekken aangenaam en comfortabel in te richten.

Een zuivere atmosfeer, goed werklicht en ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen zijn onmisbaar. In dit artikel vertellen we hoe bureaus en ergonomische bureaustoelen bijdragen aan optimale werkresultaten én aan een goede gezondheid.

Dynamisch werken

Te lang aaneengesloten in dezelfde houding zitten en te lang achter elkaar staan, zijn allebei slecht voor je fysiek. Het zit-sta-bureau staat echter voor ultieme ergonomie en maakt het eenvoudig om tussen verschillende houdingen te variëren. Dit bureau stimuleert je tijdens je werkdag om een dynamische werkmodus aan te nemen. Want met een zit-sta-bureau is het mogelijk om in korte tijd te switchen tussen de gezonde en afwisselende houding van zitten en staan. Klassieke kantoorklachten zoals RSI, concentratieverlies en nekpijn, worden hiermee aanzienlijk verminderd. Natuurlijk wordt je werkdag ook een stuk aangenamer als je kunt werken in omgeving die stijlvol is ingericht. Daarom zijn zit-sta-bureaus niet alleen verkrijgbaar in diverse soorten en maten, maar ook in tal van eigentijdse designs.

Comfortabele houding

Een ergonomische bureaustoel zorgt voor een comfortabele houding voor je, nek, rug, benen en schouders gedurende een werkdag. Het lichaam moet extra inspanningen leveren om te blijven zitten, als je niet in de juiste houding kunt zitten. Op de lange termijn kan het lichaamsklachten zoals spanningshoofdpijn, rugpijn en gewrichtsklachten in de hand werken. Het is complex om een eenduidige, juiste werkhouding vast te stellen omdat ieder beroep verschillend is. Maar je vindt een goede leidraad in de Arbo-richtlijnen voor het inrichten van werkplekken. Daarnaast doe je er verstandig aan om een bureaustoel van een gerenommeerd merk aan te schaffen. We doen je graag de suggestie voor een stoel van Herman Miller. Dit toonaangevende merk staat bekend om de kwaliteit, innovatieve kracht en het duurzaam produceren.

Dat is ook in alle toonaarden terug te zien in de Herman Miller Mirra. Deze ergonomische bureaustoel is ontworpen om optimale ondersteuning te bieden bij langdurig en actief zitten en dynamisch te werken. De zitting en de rugleuning van de Herman Miller Mirra bureaustoel passen zich direct aan bij ingebruikname, waardoor bewegingen van de gebruiker feilloos worden opgevolgd.

Geschreven door: Redactie