Heb jij wel eens een erotische droom over een collega?

Seks op de werkvloer: over woorden en daden.

Maar liefst 33 procent van de mannen ouder dan zestig jaar heeft wel eens een erotische droom over een collega.

Daarmee halen ze bijna de hoogste score in het onderzoek van Vince Franke (acties.nl). Franke ondervroeg 1068 werkende Nederlanders over seks op de werkvloer.

Seks met een collega

Een aantal laat het niet bij die droom alleen. Dertien procent van de mannen en veertien procent van de vrouwelijke werknemers tussen de 50 en 60 jaar heeft wel eens seks gehad met een collega of leidinggevende. Sta je daar van te kijken? Of komt er een herinnering boven drijven?

Vijftigers gaan een erotisch avontuur niet uit de weg

De vijftigplussers hebben daarmee niet de hoogste score in het onderzoek, want dat kan worden toegeschreven aan de 30plussers, maar toch. Een erotische avontuur op de werkvloer gaat een deel van de vijftigers klaarblijkelijk niet uit de weg.

Meer woorden dan daden

Toch gaat het nog altijd meer over woorden dan daden, want praten over seks doet 25 procent van de Nederlanders. Zij vinden het vrij gewoon om het op de werkvloer over seksuele avonturen te hebben. De berichtgeving over MeToo lijkt dat niet in de weg te staan.

Laat het tonen van een sixpack maar achterwege

Daarentegen blijkt uit het onderzoek dat een sexy geklede collega minder serieus wordt genomen. Vooral vrouwen vinden dat maar niks. Dus mannen: laat dat net iets te strakke shirtje of het tonen van een sixpack maar achterwege. Je slaat er een flater mee en krijgt er niets mee voor elkaar.

In de smaak vallen bij de baas

En dan nog even het geijkte patroon als het om seks op de werkvloer gaat, je omhoog ‘werken’. Je zou toch denken dat dat slechts voor televisie-soaps is gereserveerd, maar nog altijd doet 7 procent van de ondervraagden toch zijn best om fysiek in de smaak te vallen bij de baas als er een salarisverhoging of promotie op het spel staat. Mannen vaker dan vrouwen! Respectievelijk 8 procent en 5 procent.