Happy hardlopen!

Ook na januari blijven sporten? Wij geven je net dat duwtje dat je nodig hebt om door te zetten!

Veel mensen starten met sporten in de maand januari, maar hoe houd je dat nou vol? Wie zich aansluit bij een hardloopgroep is verzekerd van wekelijks een rondje rennen, een verbeterde conditie en heel veel gezelligheid. Doe je mee?

Stilzitten is het ergste dat er is, vertelde Otto Bruinsma in een interview. De 73-jarige Otto loopt nog altijd twee keer in de week bij een loopgroep. Leeftijd speelt echt geen rol voor wie wil gaan hardlopen. Op ieder leeftijd kun je een start maken en onder goede begeleiding boek je voor je het weet een flinke vooruitgang. Loop je eerst een paar minuten, voor je het weet praat je over kilometers.

Eigen tempo

Otto kan daar over meepraten. Doe vooral normaal een zorg goed voor jezelf is zijn motto. Hij traint gewoon met de jongere generatie mee. Dat zijn soms best pittige trainingen. “Maar ik loop altijd lekker in mijn eigen tempo. Ik laat de rest gewoon gaan. Je moet je niet zo uitsloven. Als je zegt dat een training zwaar was of zelfs té zwaar dan heb je dat aan jezelf te danken. Je moet gewoon goed naar je lichaam luisteren en op tijd je rust nemen. Dan houd je het het langste vol.”

Ook structureel je conditie verbeteren? Schrijf je in voor de 50+ hardloopgroep