Als het weer omslaat, houden we als treinreiziger ons hart vast. Als het ook maar een beetje tegenzit en de bladeren vallen, kan het zomaar zijn dat de trein vertraging heeft of helemaal niet verder kan. Wat moet je dan?
Ook andere calamiteiten zoals een kapotte bovenleiding, een niet werkende wissel of het meest trieste: een springer, zorgen er nog wel eens voor dat de trein tot stilstand komt. Hoe je dan thuis komt of op het werk is altijd maar de vraag.
Dat kan uren duren
Een enkele keer worden bussen ingezet om het probleem zo veel mogelijk te verhelpen. Maar dan sta je met zo enorm veel passagiers te wachten tot je mee kunt dat het uren kan duren. Bovendien wordt er flink omgereden. Kost allemaal veel tijd en energie. En ergernis bij reizigers.
Wat een goed idee!
Onlangs riep de ANWB automobilisten op om gestrande reizigers een lift naar huis te geven. Wat een goed idee! Kan dat niet vaker? Veel automobilisten zitten op de snelweg in hun eentje in de auto en kunnen best een paar mensen een lift geven.
#treinpoolen
Die ene keer werd het via de verkeersinformatie omgeroepen op de radio, maar kan daar niet een app voor worden ontwikkeld of via pushberichten? Ook wordt hashtag treinpoolen genoemd. Volgens de NS werd treinpoolen op Twitter anderhalf miljoen keer bekeken in augustus, toen het mis ging op het spoor. “Wij zagen het op de sociale media voorbij komen en vinden het hartverwarmend,” zei een woordvoerder van ProRail naar aanleiding van de actie.