close
  • zondag 17 januari
Wonen

Geef de behaaglijkheid in jouw woning een impuls met een gashaard

Geef de behaaglijkheid in jouw woning een impuls met een gashaard

De winter is in volle gang en door de tweede lockdown bevinden we ons voornamelijk thuis. Dat maakt de hang naar sfeer en gezelligheid misschien wel groter dan ooit. De bijzondere periode die we doormaken, biedt een goede gelegenheid om het huis te verrijken met items die daar structureel aan bijdragen. Er zijn natuurlijk legio manieren om van de nood een deugd te maken. Maar wie naast het creëren van sfeer ook wil besparen op zijn energierekening én wil bijdragen aan een duurzame samenleving, vindt in gashaarden volop mogelijkheden. Een gashaard op propaan is bijvoorbeeld ideaal om sfeer en comfort te creëren in gasloze nieuwbouwwoningen. Wil jij de behaaglijkheid in jouw huis hiermee ook een impuls geven? Dit artikel vertelt je meer over de diverse mogelijkheden op dit gebied.

Fraaie blikvanger

Voor elke interieurstijl is er een geschikte gashaard te vinden. Er zijn vele varianten verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Het is daarom verstandig om je in alle rust te oriënteren. Het kiezen van het vuurzicht is de eerste stap die daarbij komt kijken. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen frontmodellen en volledig doorkijkbare gashaarden. Bij een frontmodel kijk je alleen vanaf de voorzijde naar het vuur. Bij een tweezijdige, driezijdige of volledig doorkijkbare gashaard, zie je het vuur vanuit meerdere invalshoeken branden. Daarom zijn die modellen in het bijzonder in trek. Vaak wordt dit model in het midden van de ruimte geplaatst. Zo dient die op een fraaie manier als roomdivider. Maar hoe dan ook is een gashaard een mooie blikvanger.

Warmte en sfeer

Heb je al een goede plek in gedachten en verheug je je al op de warmte en de sfeer die een gashaard je in de toekomst kan brengen? In een speciaalzaak voorzien ze je van het beste advies over de uitvoering die het meest geschikt is om in jouw woning te plaatsen. Hetzelfde geldt voor vakkundige uitleg over optimaal gebruik en over het juiste onderhoud. Door haard onderdelen op tijd te vervangen, ben je ervan verzekerd dat je vele jaren van de gashaard kunt genieten. Bij een gerenommeerde winkel met kachels en haarden, zijn onderdelen te verkrijgen die worden vervaardigd in dezelfde fabriek als de gashaarden en die altijd uit voorraad leverbaar zijn.

Geschreven door: Redactie