Ervaar jij stress in het openbaar vervoer?

Veel oudere mensen reizen graag, maar zien ook op tegen de drukte in het openbaar vervoer. ProRail geeft tips.

Een op de drie ouderen ervaart stress in het openbaar vervoer. ProRail wil hier verandering in brengen. Vandaag start de campagne Samen Veilig Onderweg. 

Wie in de spits de trein neemt, kan op veel trajecten rekenen op een flinke drukte. Het is chaos op het perron, althans, zo ervaren veel ouderen tussen de 70 en 85 jaar dat. Maar liefst 32 procent van hen reist graag, maar ziet er ook tegenop. Ze vinden het openbaar vervoer druk en chaotisch. 

Zorgeloos reizen

Van de genoemde groep ouderen reist zes van de tien mensen regelmatig met het openbaar vervoer. Door er op uit te gaan blijven ze actief. Maar het nemen van bijvoorbeeld de roltrap in de grote drukte, zit veel ouderen in de weg. ProRail gaat de mensen nu voorzien van tips en adviezen om het reizen veiliger en zorgelozer te maken. 

Het zou gaan om tips over het nemen van de roltrap, tips voor het in en uitstappen en het wachten op het perron. Welke tips dat zijn, staat in de te downloaden folder. En er zijn ook instructievideo’s te zien. Kijk daarvoor op de de site van ProRail. Zo kun je onder andere vinden dat je achter de speciale stippellijnen op het perron moet blijven, op veilige afstand tot het spoor, zodat je niet schrikt van een voorbijrazende trein.