Een ontstoppingsbedrijf helpt je snel uit de rioolproblemen

Iedereen krijgt tijdens zijn leven wel eens te maken met een rioolprobleem. Denk aan een verstopte leiding of een lekkage. Ontstaat zo’n probleem, dan bel je natuurlijk meteen een ontstoppingsbedrijf. Bijvoorbeeld wanneer je riool verstopt is. Heb je last van een rioollucht in huis of vocht in de kruipruimte? Ook dan kan een bedrijf zoals Michel Doorn Rioolservice B.V. je helpen. De monteurs van dit bedrijf hebben de kennis en ervaring in huis om de meeste verstoppingen al binnen een half uur te verhelpen.

Met wat voor soort rioolproblemen kun je te maken krijgen?

  • Een verstopte afvoer.
  • Een verstopping in het toilet.
  • Een lekkende leiding.
  • Vocht in de kruipruimte.
  • Ongedierte zoals rioolvliegjes in huis.
  • Een volle septic tank.
  • Een verstopping in een doucheputje, gootsteen of regenpijp.
  • Rioollucht in huis.

Een ontstoppingsbedrijf helpt

Bij al deze problemen kun je terecht bij een ontstoppingsbedrijf. Ongedierte zoals rioolvliegjes of een rioollucht in huis, kunnen vaak duiden op ernstigere rioolproblemen. Omdat rioolvliegjes graag op vochtige plekken leven, voelen ze zich in ons riool helemaal thuis. Heb je ergens in je huis een lekkende leiding of een verstopping, dan kunnen ze zich ook binnenshuis nestelen. Is dat het geval, dan zie je al snel kleine, zwarte vliegjes op de muren zitten. Daar wil je natuurlijk snel van af, want de insecten zijn vanwege de plek waar ze leven erg onhygiënisch. Een ontstoppingsbedrijf kan de herkomst van de rioolvliegjes achterhalen en de achterliggende problemen oplossen.

Zelf een verstopping verhelpen

Zelf aan de slag gaan om een verstopping te verhelpen, wordt over het algemeen afgeraden. Dat komt omdat je vaak niet de kennis en apparatuur in huis hebt om zo’n verstopping op de juiste manier tegen te gaan. Het kan zijn dat je juist je leidingen beschadigt in een poging de blokkade los te krijgen, of dat je de verstopping maar deels oplost. In dat laatste geval zal de afvoer al snel weer dichtslibben en ben je terug bij af. Ook als je toilet verstopt is, kun je het beste niet zelf gaan ontstoppen. Heb je last van rioolproblemen, schakel dan een specialistisch bedrijf in. De monteurs van zo’n rioolservice zijn vaak in staat een verstopping al na dertig minuten te verhelpen. Dat scheelt je veel ongemak!