Corona: na de tuin is nu de woonkamer aan de beurt

Gezellig alle kinderen en kleinkinderen in huis, zit er dus voorlopig nog niet in. Verjaardagen worden maar weer uitgesteld en die gezellige lange avonden met een aantal vrienden worden opgesplitst of uitgesteld. Ging je in maart daarna vol in de tuin aan de slag, nu is het huis aan de beurt.

Weet je inmiddels niet meer of je in winkels nu wel of geen mondkapjes op moet, vermijd je hierdoor het openbaar vervoer en ben je er ondertussen wel klaar mee… leg je focus dan op iets anders! Want loslaten is makkelijker door gewoon op iets ander te focussen. Denk maar aan het roze olifantje… Het werkt beter als je in plaats van niet aan een roze olifantje te denken de focus legt op de blauwe papagaai. (het werkt he?!)

Toe aan gezelligheid

En de focus verleggen kan dus prima op je huis. Want met de hoge temperaturen van de afgelopen tijd, moet je er misschien nog niet aan denken, maar de winteravonden waarbij je weer binnen zit, zijn dichterbij dan het lijkt. Van die avonden waarbij je op de bank een film wil kijken, wijntje er bij en kaarsjes aan. En misschien mag je dan straks eindelijk wel weer vrienden uitnodigen om bij te praten en eindeloos spelletjes te doen. Tijd dus om nu aan de slag te gaan zodat jij, als het weer vroeg donker is, alleen nog maar hoeft te genieten.

Stralende wit

Straalt je woonkamer niet meer zo als toen je er net kwam wonen? Niet zo heel raar. In de loop van de tijd worden wanden en plafonds grauw. Dat komt door kaarsjes maar ook lampen, je tv en ‘gewoon wonen’ en stof. Dit alles zorgt ervoor dat je muren en plafonds een grauwe tint krijgen. Is het nog langer geleden dat de muren een sauslaagje kregen, dan kan ook de zon door de jaren heen een rol gespeeld hebben en je muren vaal of gelig kleuren. Kortom; het is tijd voor een opfrisbeurt.

Je merkt het als de zon irritant naar binnen schijnt maar vooral als je je kamer anders wil inrichten. De bank iets anders of een nieuwe klok aan de muur? Dan zie je dat de wanden niet meer egaal van kleur zijn. Er zijn stofranden, zwarte vlekken en/of kleurverschil ontstaan. Door je muren weer een opfrisbeurt te geven, gaat vanzelf je hele kamer weer stralen. Zo’n opfrisbeurt (lees sausen van muren en plafonds) kun je je zelf doen maar je kunt ook samen met een stukadoorsbedrijf aan de slag. Zij kunnen je niet alleen een goed advies geven over bijvoorbeeld het makkelijke en snelle ‘latex spuiten’, maar ze zijn ook een stuk sneller klaar. Het hele huis in 2 dagen is gewoon mogelijk. En wees eerlijk, het laatste waar je nu op zit te wachten is een woonkamer die weken overhoop gehaald wordt of een chagrijnige partner die helemaal geen zin in plafonds sausen heeft.

Stucwerk of behang

Zijn er wandjes die iets meer dan alleen een sauslaagje kunnen gebruiken? Dan is dit je kans. Denk je dan direct aan stucen, dat hoeft niet. Behang is tegenwoordig ook weer een optie. Of je kiest voor renovlies of stucen ligt aan je wensen. Heb je net een nieuwe serre laten bouwen? Dan is vliesbehang een slimme keuze. De allerbelangrijkste reden om voor behang te kiezen blijft toch wel de scheurtechnische reden. Op het oog ziet het er hetzelfde uit. Ga je dichterbij kijken zie je wel verschillen. Vliesbehang is zo ontworpen om optisch zo dicht mogelijk bij een originele gestucte wand te komen. Dichtbij blijf je wel zien dat het behang is, met name door de vezelstructuur. Maar of dat erg is… dat is aan jou.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top