50 plus tipt de beste podcasts voor mannen

Deze maand aandacht voor de beste mannen podcasts, die overigens natuurlijk net zo goed door vrouwen gewaardeerd en beluisterd kunnen worden; podcasts die over onderwerpen gaan waar (met name) mannenharten harder van gaan kloppen.

Sinds een jaar of vijf heeft de podcast een enorme vlucht gemaakt. De podcast is hip blijkt uit de cijfers, want bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar zo’n audiofragment. Het overgrote deel daarvan is onder de 40 jaar, maar ook onder de mensen die vóór 1970 geboren zijn groeit de populariteit van de podcast.

Wanneer je nog nooit een podcast hebt geluisterd, maar hier wel graag eens aan wilt beginnen, kan het best een uitdaging zijn om uit het enorme aanbod iets te kiezen. Wij helpen je graag bij het kiezen van je allereerste (of je volgende) podcast. Wil je eerst wat meer weten over podcasts kijk dan hier eens.

Deze maand aandacht voor de beste mannen podcasts, die overigens natuurlijk net zo goed door vrouwen gewaardeerd en beluisterd kunnen worden; podcasts die over onderwerpen gaan waar (met name) mannenharten harder van gaan kloppen, zoals sport. Maar ook fijne ‘ouwe jongens krentenbrood’ podcasts, waarbij die mannen-onder-elkaar-sfeer de podcast juist zo geweldig maakt.

Man, Man, Man, de podcast

Online te beluisteren of via een podcast app

Vrouwen staan er om bekend dat ze eindeloos kunnen kletsen. Maar wanneer je in de wondere wereld van de mannenpodcast duikt, kom je er al snel achter dat mannen er ook wat van kunnen. De onderwerpen zijn alleen vaak iets anders, denk aan bier en vrouwen. Maar in Man, Man, Man, De Podcast is ook zeker wel diepgang te bespeuren. Zet je bovendien drie radio dj’s bij elkaar om een podcast te maken, dan kan dat eigenlijk niet misgaan. Vooral wanneer het zulke leuke mannen zijn als deze drie; Bas Loussen (Qmusic), Chris Bergstrôm (Radio 538) en Domien Verschuuren (Qmusic), sleepten vorig jaar nog de Gouden Podcast binnen tijdens de uitreiking van de Gouden Radioring. Er zijn dus al flink wat enthousiaste luisteraars. Sluit jij je daar ook bij aan? Afleveringen duren gemiddeld een klein uurtje.

 

De Autowereld Podcast

Online te beluisteren of via een podcast app

Het zit er bij de meeste kleine jochies al vroeg in; een liefde voor alles met wielen. En die liefde gaat meestal niet zomaar weer over. De meeste kleine jongens kunnen ook als ze volwassen mannen zijn vol passie praten over hun geliefde onderwerp. Auto’s! Aan de tafel bij de podcastmakers van De Autowereld Podcast zijn het overigens niet alleen de mannen die over voertuigen praten. De podcast wordt namelijk gepresenteerd door Tom Coronel, Andreas Pol en Carin van ’t Net. Deze drie autogekken bespreken auto’s en alles wat daar mee te maken heeft. Van knallende uitlaten, tot de Dakar Rally, van klassieker tot zelfrijdende auto’s en natuurlijk Formule 1. Is jouw fascinatie voor voertuigen nooit weggegaan? Zet dan je koptelefoon op en duik in De Autowereld Podcast! Afleveringen duren een half uurtje tot drie kwartier.

 

FC Afkicken (daily)

Online te beluisteren of via een podcast app

Je dagelijkse portie voetbalpraat luister je het beste bij de mannen van FC Afkicken. Elke dag kun je hier intunen om de laatste ins and outs op voetbalgebied te horen en elke zondag is er een ‘bord op schoot’ podcast aflevering over de eredivisie, waar je na één keer luisteren ook steeds opnieuw naar wilt luisteren. Presentatoren Neal Petersen en Bruce Tol weten waar ze het over hebben en het toffe van deze podcast is dat zowel spelers als coaches graag voor de microfoon verschijnen om heel ongedwongen en informeel hun verhaal te vertellen. Deze podcast combineert voetbal, humor en man-talk tot uiterst vermakelijke podcast afleveringen. Gaat het altijd alleen maar over voetbal? Nee, zeker niet. Maar dat is juist de charme van deze podcast. Ben je klaar steeds dezelfde dooddoeners en analyses te horen van dezelfde mensen op tv? Dan is dit de voetbal podcast voor jou! Afleveringen duren gemiddeld ongeveer drie kwartier.

De mannen van de radio

Online te beluisteren of via een podcast app

Tussen 1995 en 1997 werd er in het VPRO programma De Avonden bijna dagelijks een humoristische en absurdistische sketch uitgezonden gemaakt door cabaretiers Pieter Bouwman en Hans Teeuwen, soms geholpen door Theo Maassen. Op onnavolgbare wijze improviseerden zij een sketch over allerlei bizarre onderwerpen. Eigenlijk is het niet goed uit te leggen waar De Mannen van de Radio over gaat en moet je er gewoon naar luisteren. Dit is dan ook niet een podcast in de traditionele zin van het woord, maar eerder een verzameling van de beste sketches uit die tijd. Als jouw lachspieren getriggerd worden door de bizarre humor van deze heren is terugluisteren zeker de moeite waard!

 

De dag

Online te beluisteren of via een podcast app

Moderne mannen hebben een druk leven. Wie heeft er nog tijd om uitgebreid de krant te lezen, digitaal of in het echt en heeft elke avond tijd voor het journaal? Wil je toch graag op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen druk dan gewoon even op de play-knop van de podcast De Dag, van NPO Radio 1. Slinger deze podcast aan in de sportschool of in de trein naar huis en Elisabeth Steinz zorgt ervoor dat je helemaal up to date wordt gebracht over een bepaalde gebeurtenis of ontwikkeling van deze dag. Afleveringen duren ongeveer twintig minuten.