50 plus tipt de beste gezondheid podcasts

Deze maand aandacht voor de beste gezondheid podcasts; interessante en leerzame podcasts waarin er aandacht is voor fysieke en/of psychische gezondheid en een gezonde leefstijl.

Sinds een jaar of vijf heeft de podcast een enorme vlucht genomen. De podcast is hip blijkt uit de cijfers, want bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar zo’n audiofragment. Het overgrote deel daarvan is onder de 40 jaar, maar ook onder de mensen die vóór 1970 geboren zijn groeit de populariteit van de podcast.

Wanneer je nog nooit een podcast hebt geluisterd, maar hier wel graag eens aan wilt beginnen, kan het best een uitdaging zijn om uit het enorme aanbod iets te kiezen. Wij helpen je graag bij het kiezen van je allereerste (of je volgende) podcast. Wil je eerst wat meer weten over podcasts kijk dan hier eens.

Deze maand aandacht voor de beste gezondheid podcasts; interessante en leerzame podcasts waarin er aandacht is voor fysieke en/of psychische gezondheid en een gezonde leefstijl.

 

Vraag het Gommers

Online te beluisteren of via een podcast app

Gezondheid en corona zijn in deze huidige tijden woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Over het virus en de vaccins valt dus ook veel te lezen en horen online, al gaan er soms ook de wildste verhalen rond, die op geen enkele grond van waarheid berusten. Wil je precies weten hoe het ervoor staat, wat ons mogelijk nog te wachten staat en hoe het nou zit met die derde prik? Luister dan naar de wekelijkse podcast Vraag het Gommers, waarin BNR presentator en podcastmaker Kees Dorresteijn luisteraarsvragen over corona voorlegt aan IC-arts en OMT-lid Diederik Gommers. Heb je zelf een prangende vraag over corona, de vaccins of een nieuwe variant dan kun jij je vraag sturen naar whatsapp (06 83 70 92 29), mail: gommers@bnr.nl of instagram dm (@bnrnieuwsradio) en wellicht worden ze dan in de volgende aflevering beantwoord door Gommers. Afleveringen van Vraag het Gommers duren ongeveer een half uur.

 

Kukuru

Online te beluisteren of via een podcast app

In deze afwisselende en boeiende podcast gaat het niet alleen maar over fysieke gezondheid maar ook vooral over positieve energie en zelfliefde. Diverse experts op het gebied van slaap, voeding, beweging, ademhaling, muziek en andere lifestyle delen hun kennis en ervaring. De presentatie ligt in de bekwame handen van de, bij de meeste mensen wel bekende, radiopresentator Giel Beelen. Ontdek jij samen met hem je innerlijke goeroe? Interessant zijn de podcasts zeker, en inmiddels staan er al meer dan zestig voor je klaar om te beluisteren. Leer van gesprekken met topsporters als Mark Tuitert en schrijvers als Susan Smit. Afleveringen van Kukuru duren doorgaans meer dan een uur.

 

Fit.nl

Online te beluisteren of via podcast apps

Waarom is het zo lastig om af te vallen? En waarom vliegen de kilo’s er juist sneller weer aan na het volgen van een dieet? Zitten je genen een slanke taille in de weg? En raak je sneller spiermassa kwijt als je ouder wordt? In deze podcast serie interviewt team FIT.nl coaches en experts met inspirerende verhalen en handige tips om meer uit jezelf te halen. En dat gaat echt niet alleen over de beste oefeningen voor je bilspieren. Voor iedereen die graag goed voor zichzelf zorgt, of daar juist wat meer aandacht aan wil besteden. Verander jezelf met deze fijne gezondheid podcast. Afleveringen van Fit.nl variëren in lengte van 10 minuutjes tot een uur.

 

Slaaptijd

Online te beluisteren of via podcast apps

Je weet pas hoe belangrijk het is als het een probleem wordt; slapen. Het is niet voor niets dat slaaponthouding ingezet wordt als een uiterst functionele martelmethode, want wanneer iemand niet slaapt gebeuren er vreemde dingen in het lichaam en de hersenen. Sterker nog, als je niet meer slaapt, ga je uiteindelijk dood. Er is dan ook niets lekkerder dan een goede nacht slaap waarna je uitgerust wakker wordt. Voor veel mensen is dit echter niet zo gemakkelijk. Met name wanneer je iets ouder wordt kunnen slaapproblemen de kop op steken. De podcast Slaaptijd gebruikt wetenschappelijke inzichten van vooraanstaande experts op het gebied van neuroscience en psychologie om voor jou de ultieme relaxte ‘slaapworkout’ te creëren zodat jij de nachten weer kunt gebruiken om je lichaam en brein optimaal te laten herstellen. Afleveringen van Slaaptijd duren ongeveer een uur.