5 tips voor een veilige verhuizing

Als je stress zoekt, ga dan verhuizen! Het kan echter ook anders. Hier volgt een aantal tips.

Verhuizen staat bij veel mensen behoorlijk hoog in de stress-top 10. Hoe verhuis je stressvrij, zodat jij én je spullen heelhuids een verhuizing doorkomen? 

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goed begin is het halve werk en het is daarom van belang dat jij je verhuizing goed voorbereidt. Haasten vindt niemand leuk en het is niet handig; een ongelukje zit in een klein hoekje! Als je in een korte tijd alles moet regelen, is de kans veel groter dat er iets mis gaat. Met een goede planning voorkom je stress, eventuele fouten, ongelukken en waarschijnlijk ook extra kosten. 

Tip 2:  Pak goed je breekbare spullen in

Dit lijkt een logische stap, maar het wordt toch vaak over het hoofd gezien… Niet alleen jij moet namelijk heelhuids aankomen, je spullen ook! Daarom is het belangrijk dat jij alles goed en stevig inpakt en schade aan je meubels en jezelf voorkomt! Voor handige inpak-tips, kun je hier verder lezen.

Tip 3: Neem ruim de tijd voor je verhuizing

Haastige spoed, is zelden goed. Ook al wil je misschien snel je verhuizing achter de rug hebben, is het handig om ruim de tijd te nemen. Bij haast, gebeuren vaak de meeste ongelukken. Zorg er dus voor dat je stressvrij en met voldoende tijd aan je verhuisdag begint.

Tip 4: Ken je eigen grenzen

Ook al wil je misschien zelf graag helpen, het is belangrijk dat je goed weet waar je grenzen liggen, vooral als het om tillen gaat. Veel mensen gaan tijdens hun verhuizing door hun rug omdat ze niet op de juiste manier tillen of niet sterk genoeg zijn. Verhuizers zijn getraind in tillen en weten goed wat ze doen. Laat daarom zoveel mogelijk de verhuizers sjouwen en help hen wanneer dit nodig is. 

Tip 5: Een verhuisverzekering afsluiten

Kijk voordat je gaat verhuizen goed of je een inboedelverzekering hebt die schade bij verhuizen dekt. Niet bij elke inboedelverzekering is dit het geval en daarom kan het verstandig zijn voor je verhuizing een verhuisverzekering af te sluiten. Vooral belangrijk als je een wat meer risicovolle verhuizing, tegemoet gaat. 

Veilig verhuizen met ScanMovers 

Bij ScanMovers hechten ze veel waarde aan een veilige verhuizing. Een veilige verhuizing betekent een stressvrije verhuizing. Vul hier je verhuisdetails in en ScanMovers gaat gelijk topverhuizers voor je zoeken. Binnen 24 uur heb jij maximaal 6 offertes binnen, die je in alle rust kunt vergelijken. Heb je dan je topverhuizer gevonden? Laat het ScanMovers weten en zij regelen de rest!

Heb je verder nog vragen of opmerkingen over verhuizen? Neem contact op met ScanMovers en zij helpen je met al je vragen! Lees hier verder voor handige verhuistips en leuke activiteiten voor jouw verhuizing naar Noord-Brabant!

[advertorial]