Of je nu kleiner of groter gaat wonen, voor wie al op leeftijd is en lange tijd op één plek heeft gewoond, kan verhuizen zowel fysiek als emotioneel nogal een behoorlijke klus zijn. Hier een aantal tips om het gemakkelijker te maken.
Stap 1: Je nieuwe woning verkennen
Een geschikt huis vinden is natuurlijk belangrijk en er zijn dan ook een paar kenmerken waar je goed op moet letten als je een nieuwe woningen gaat bekijken. De woning moet namelijk passen bij waar je in de toekomst fysiek toe in staat bent. Is er een ruime slaapkamer, is de badkamer groot, zijn de gangen en deuropeningen ruim, is de badkamer op dezelfde verdieping als de slaapkamer, en natuurlijk: voel je je er thuis? Verken de woning daarom goed. Daarnaast is ook de nieuwe woonomgeving van belang. Winkels, huisarts, supermarkt, fysiotherapeut of familie; als alles dichtbij is, maak je het jezelf een stuk makkelijker!
Stap 2: Je inboedel aanpakken
Een verhuizing op latere leeftijd betekent bijna altijd dat je gaat verhuizen naar een kleinere woning en dit betekent dat je goed moet gaan kijken naar jouw inboedel. Alles meenemen gaat helaas vaak niet, dus je moet keuzes maken. Welke meubels gaan er wel e niet mee. Dit is een lastig en vaak langdurig proces en daarom kun je daar maar beter op tijd mee beginnen (lekker plannen = geen stress). Je kunt voor deze stap natuurlijk je familie vragen om hulp, maar ook veel ‘senioren verhuisbedrijven’ bieden hulp aan. Welke hulp dat is, is aan jou en laat dat de verhuizers weten. Het gaat van verhuisdozen aanschaffen tot inpakken, tot speciale hulp bij het verplaatsen van een piano of een erfstuk. Het kan alles zijn.
Stap 3: Demontage en/of montage
Een verhuizing is niet alleen veel planning; het kan ook fysiek zwaar werk zijn. Vaak moeten voor een verhuizing meubels en spullen op het oude adres uit elkaar worden gehaald en bij het nieuwe adres weer in elkaar worden gezet. Dit is een rotklusje en het is belangrijk dat als je dit zelf niet meer kunt, dit doorgeeft aan jouw verhuizer.
Stap 4: Het moment: de verhuizing
Eindelijk is het dan zover en na al dat plannen en inpakken, ga je nu toch echt verhuizen. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel spullen je meeneemt en hoe groot de afstand is tussen de huidige en de nieuwe woning, hoeveel tijd je verhuizing in beslag neemt. Een gemiddelde verhuizing zoals hier omschreven neemt vaak vier uur. Afhankelijk van of je woning op de begane grond of op een etage ligt, kan het zijn dat je ook een verhuislift nodig hebt, geef dit aan bij het invullen van jouw verhuiswensen. Kijk dus goed bij jouw bezoek aan je nieuwe woning of deze wel of niet een verhuislift nodig heeft. Geef ook het noodzakelijke demonteren van meubels op tijd door.
Stap 5: Fijn wonen in jouw nieuwe huis
Na de verhuizing wachten er nog maar een paar taken. Natuurlijk moet eerst alles uitgepakt en ingericht worden en hier kan jouw gekozen verhuisbedrijf bij helpen. Natuurlijk kan ook familie een steentje bijdragen, of -als je in een verzorgingshuis gaat wonen- kun je daar om hulp vragen. Vergeet niet om binnen vijf dagen na de verhuizing, de verhuizing door te geven aan uw (nieuwe) gemeente. Daar vind je op de website van de desbetreffende gemeente informatie over. Vaak gaat dit gemakkelijk online. Staat alles dan eindelijk op z’n plek, dan begint het leukste gedeelte: genieten van jouw nieuwe huis!
Seniorenverhuizing bij ScanMovers
Op zoek naar een seniorenverhuizer? Raadpleeg dan ScanMovers (site link). Vul via de site je verhuis-details in en binnen 24 uur heb je zes verhuisoffertes binnen en kun je deze rustig doornemen en vergelijken. Als je hier vragen of hulp bij nodig hebt, kun je natuurlijk altijd contact opnemen. Heb je dan jouw perfecte verhuizer gevonden? Geef het door en ScanMovers regelt de rest!
Ga je naar of binnen Gelderland verhuizen? Dan kunt je ook een kijkje nemen op de pagina over verhuizen in Gelderland.
(Advertorial)