Zomerconcert met Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” in Grote Kerk Leeuwarden

Op zaterdag 17 september a.s. komt het Urker Mannenkoor “Hallelujah” voor een optreden naar de Grote Kerk in Leeuwarden. In dit zomerconcert zullen de Urker zangers op het orgel begeleid worden door Harry Hamer en op de piano door Johan Bredewout. Naast koorzang zal Willemijn de Munnik – sopraan – solistisch optreden én samen met het koor enkele liederen ten gehore brengen. De opening en sluiting wordt verzorgd door Sam de Visser, evangelist te Leeuwarden. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll. Koor en musici staan garant voor een sfeervolle avond. De organisatie nodigt het publiek van harte uit om hiervan getuige te zijn.

Het Urker Mannenkoor”Hallelujah”
is een van de oudste en meest bekende mannenkoren in Nederland. De 80 mannen treden maandelijks op in grote kerken en op toplocaties in geheel Nederland. Ook in het buitenland is het koor geen onbekende. De koorleden zingen tijdens de optredens in de traditionele Urker klederdracht. Het repertoire dat het koor zingt, is breed: van het christelijke lied, psalmen, klassieke koorwerken tot negrospiritual. Van het koor zijn tientallen CD’s/DVD’s gemaakt. In 2010 werden de zangers onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. In 2012 werden zij winnaar van de Zilveren Duif Award.

Willemijn de Munnik werd afgelopen april door Family Stream uitgeroepen tot artiest van het jaar 2015-2016. Dit -jarige Urkse zangtalent zingt al vanaf zeer jonge leeftijd. Van haar zijn diverse CD’s en DVD’s op de markt gebracht.

De aanvang van het Zomerconcert in de Grote Kerk, Jacobijnerkerkhof 95 Leeuwarden is op 17 september om 19.30 uur. Toegangskaarten à € 12,50 (kinderen tot 12 jaar à € 6,50) zijn verkrijgbaar op de avond van 18 juni in de kerk. Reserveren via 06 54674195 en www.koorconcerten.nl