close
  • maandag 28 september
Buitenleven

Zoektocht naar de mooiste Gelderse natuurfoto van start

Zoektocht naar de mooiste Gelderse natuurfoto van start

Ter ere van het twintigjarig bestaan organiseert BuitenGewoon de Gelderse natuurfotowedstrijd.

Dagelijks ontvangt de redactie van BuitenGewoon de meest prachtige Gelderse natuurfoto’s, maar wat is nou de allermooiste? Tot eind maart heeft iedereen de kans om zijn of haar ultieme natuurkiekje in te sturen.

Een mistige zonsopkomst, pasgeboren zwijntjes, de paarse heide en burlende herten: de Gelderse natuur is schitterend. Ter ere van het twintigjarig jubileum gaat BuitenGewoon op zoek naar de mooiste Gelderse natuurfoto van de afgelopen twintig jaar. Ga je ieder weekend gewapend met je camera de natuur in? Of heb je tijdens een wandeling bij toeval een ‘lucky shot’ gemaakt? Deel dan snel jouw foto.

Hoe werkt het?

Vanaf vandaag kun je jouw mooiste foto insturen via de website van BuitenGewoon. Een kritische blik is geboden, want je mag maar met één foto deelnemen. Insturen kan tot en met 31 maart.

Uit alle inzendingen kiest de redactie, in overleg met de jury, de 100 mooiste foto’s. Deze worden op 15 april gepubliceerd op deze website. Vervolgens kan iedereen tot en met 30 april zijn of haar stem uitbrengen.

De twintig foto’s met de meeste stemmen worden voorgelegd aan de driekoppige jury bestaande uit Harm Edens, presentator van BuitenGewoon, en natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek. De winnende foto wordt op het natuurfestival Omroep Gelderland presenteert: Beleef BuitenGewoon op zaterdag 6 juli bij Buitenplaats Beekhuizen bekendgemaakt.

Masterclass fotografie

Is jouw foto verkozen tot de mooiste Gelderse natuurfoto van de afgelopen twintig jaar? Dan win je een exclusieve privémasterclass fotografie naar keuze (landschap-, macro- of nachtfotografie) van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen, én een reportage in Mooi Gelderland. Het natuurmagazine van Gelderland valt elk kwartaal op de mat van ruim 45.000 leden van Geldersch Landschap en Kasteelen.

 

Geschreven door: Redactie