close
  • zondag 28 november
Wijnvlog

Zo maak je zelf de lekkerste witte (ja witte!) Glühwein (… met slagroom!)

Zo maak je zelf de lekkerste witte (ja witte!) Glühwein (… met slagroom!)

Ik hoor je al denken: “Glühwein?! Dat lust ik niet hoor.. brrr…” In dat geval moet je dit recept echt een keer proberen! Dit is namelijk de lekkerste glühwein die je ooit geproefd hebt. Ik heb de witte variant van de glühwein leren kennen toen ik in Duitsland woonde en wil jullie deze niet onthouden.

De koude temperaturen zijn eigenlijk net voorbij, maar ze inspireerden mij om dit heerlijke recept met jullie te delen. Op deze manier, heb je in een handomdraai de lekkerste glühwein die je ooit geproefd hebt. Lekker om nog even na te genieten van het schaatsen of van het skiën, als je net op wintersport bent geweest en dé manier om deze laatste grijs-grauwe winterdagen door te komen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=yu010vpMHnY[/embedyt]

De volgende ingrediënten heb je nodig:

Tip: Je hoeft niet de duurste fles uit te zoeken. Je gaat de wijn immers met allerlei smaken ‘verpesten’. Kies een wijn die van zichzelf neutraal van smaak is, bijvoorbeeld een Pinot Blanc of Pinot Gris. Deze wijnen hebben van zichzelf lage zuren en zijn daarom heel geschikt voor de witte glühwein.

En zo maak je hem:

Voor de zoetekauwen onder ons: je kunt de glühwein met extra rietsuiker op smaak brengen.

Tip: Gebruik de kaneelstokjes, steranijs en een sinaasappelschijfje voor garnering.

Zum Wohl! Proost!
Vind je de traditionele rode glühwein lekkerder? Die kun je ook prima met dit recept maken. Koop in plaats van de Pinot Blanc, een zachte rode wijn, bijvoorbeeld een merlot.

Geschreven door: Marrit de Boer