close
  • maandag 27 september
Recepten

Zo maak je heel simpel Chili con Carne zonder pakje of zakje

Zo maak je heel simpel Chili con Carne zonder pakje of zakje

Chili con Carne (Spaans voor chili met vlees) is een ideaal stoofpotje voor als je laat thuis bent en toch snel wilt eten. Binnen twintig minuten staat het op tafel.

Waar het gerecht historisch gezien vandaan komt is niet helemaal bekend. Mexicanen beweren dat het Mexicaans is, maar de Amerikanen zijn van mening dat het een Texaans gerecht is. Het is zelfs officieel het staatsgerecht van Texas. Volgens Wikipedia werd de chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, ergens in de 19e eeuw in Texas.

Inmiddels zijn er diverse variaties op het gerecht. In Nederland wordt het populaire gerecht vaak gegeten met gehakt, bonen, uien, knoflook, komijn en tomaten. Zelf Chili con Carne maken zonder kant en klare mix is eigenlijk heel simpel. En bovendien erg lekker, want je proeft de verschillende smaken veel beter. Vandaar onderstaand recept!

Ingrediënten voor vier personen:

Aan de slag:

Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Verhit olie in een wokpan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de mais toe. Eventueel kun je ook meer groente zoals bijvoorbeeld champignons of prei toevoegen. Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Bak het nog even en voeg daarna ook de bonen en alle kruiden toe.

Als laatste doe je de gezeefde tomaten erbij en laat je het geheel tien minuten doorkoken op laag vuur. Serveer de Chili con Carne met rijst en tortilla chips. Eet smakelijk!

Geschreven door: Hillie Weistra