Zo gemaakt, zo meegenomen: lekkere winterse lunches 

Het is allemaal leuk en aardig, maar al die gezonde lunches die je voorbij ziet komen op internet vind jij gewoon niets aan in deze tijd van het jaar. Geen salades voor jou. Jij hebt behoefte aan iets stevigers. Ook een wintermaaltijd kun je meenemen naar het werk. Hoe? 

Je kent het wel. Lekker gekookt en dan flink wat eten over. Bingo! Dat is juist in deze tijd van het jaar geweldig. Als jij in je keuken zo’n handige lade hebt met alle mogelijke bewaarbakjes en zakjes dan is het zaak dat je die vanaf nu flink gaat inzetten. Want die overgebleven hap is geen prak, maar een super lunch voor de volgende dag! Kan prima in je Ted Baker tas.

Door bijvoorbeeld dat wat over is van de vorige avond op zo’n manier te bereiden of in te pakken dat je dat de volgende dag als lunch kunt eten, ben je goed bezig. Ook als er geen mogelijkheid is om een maaltijd op te warmen. Denk bijvoorbeeld aan bowls met rijst. Die zijn ook heel goed koud te eten en zeer voedzaam als je er bijvoorbeeld zoete aardappel aan toevoegt en alle mogelijke groenten. En het is ook nog eens veganistisch.

Avondmaaltijd kan de volgende dag als lunch

Een andere mogelijkheid biedt kip. Nee, niet veganistisch, maar als jij kiest voor een ‘goede kip’, en je weet best wat we bedoelen, dan kun je de kip die over is in een wrap doen met alle mogelijke groenten (boontjes, boerenkool, mais, broccoli) en deze de volgende dag als lunch eten.

Vind je het voor de kinderen lastiger om iets te maken? Denk even aan diezelfde wrap met bijvoorbeeld zoete aardappel en kip. Niet te veel liflafjes, maar gewoon hartstikke lekker en voedzaam. Stop er de groenten bij die de kinderen lekker vinden, zoals worteltjes of boontjes. Succes verzekerd en je geeft het ze zo mee in een goed afsluitbaar (bio) bakje in hun Sticky Lemon schooltas.

K3 broodje: met kalkoen, kaas en komkommer

En dan nog een topper, de K3! Pittabroodjes met kalkoen, kaas en komkommer. Dat lusten de kids zeker (en jij ook natuurlijk). Je hebt ze zo gemaakt en het is makkelijk en lekker eten.

Ga je voor de ‘gewone boterham’ dan hebben we hier nog een uitschieter voor je: de ‘4 layer vegan sandwich’. Voor mensen en kinderen met een grote mond (of grote trek). Boterhammen in laagjes met daartussen hummus, avocado, tomaat en pesto. Alle op elkaar en dan in punten snijden. Even goed inpakken, stop ze maar in die Josh V tas. En neem er zelf ook een!